Toiduuudised

Lugu ilmus esmakordselt 2013. aasta Tervis Plussis.

Millised on hommikusöögimüüdid? (2)

LISA KOMMENTAAR

u.25. veebruar 2015, 05:02
Teelusikatäis kaneeli enne hommikusööki? Head isu siis. Teise teelusikatäie võiks tsillipipart ka süüa peale hommikusööki ja mitte peale juua, see ka kiirendab ainevahetust.
Aga see 2000 Kcal köögivilja on ka hea mõttekäik ja et tunni aja pärast kõht tühi. Keskmisel kirvemeetodil teeb see siis ca 4 kilogrammi (50 Kcal/100g)
cvx25. veebruar 2015, 01:32
Umbes nii palju kui on erineva toitumisteooria koolkondi, on ka õpetusi, mida hommikuks süüa. Tegelikult ei öelda teile, et see on täielikult individuaalne. Näiteks on väga arvestatav hulk inimesi, kes ei tohiks hommikul üldse eriti süüa, sest nad kalduvad iga järgmine toidukord sööma eelmisest rohkem. Samuti on inimesi, kes võivad endale hommikul ka 2000 kcal köögivilja, sojatooteid jms sisse ahmida, aga tund aega hiljem on neil kõht tühi, sest nad vajavad iga põhilise söögikorraga 50-300 gr liha või muid tugevaid loomseid valguallikaid (juust, munad jms). Jne. Iga inimese ainevahetussüsteem on unikaalne, siiani pole veel suudetud leiutada mingit 12 põhitüüpi nagu horoskoobi puhul.