Oliivid ja sinihallitusjuust hakkavad mekkima alles täiskasvanueas Foto: ALDO LUUD
Toiduuudised
12. veebruar 2015, 16:32

Kakskümmend kaks, viimane taks! Millal hakkavad maitsema oliivid ja sinihallitusjuust?

Lapsed ja noorukid ei söö paljusid tugevamaitselisi toite. Põhjaliku uurimuse väitel hakkavad teravad juustud, oliivid ja anšoovised maitsema keskmiselt 22-aastastele inimestele, vahendas Daily Mail.

Vanus mõjutab maitsemeelt. Vähe on lapsi, kes sööksid hallitusjuuste või armastaksid väga küüslauku. Täiskasvanutele aga on need enamasti tõelised maiuspalad.

Kui sülelapse keelel on umbes 30 000 maitsepunga, siis täiskasvanuks saades on neist järele jäänud vaid kolmandik. Seetõttu suudame taluda ka äärmuslikumaid maitseelamusi.

Suurbritannias selgitati välja toiduained, mida hakkame armastama alles täiskasvanueas. Selleks küsitleti täiskasvanud britte. Inimesed pidid nimetama toiduaineid, mida nad lapsena vihkasid, kuid hiljem hakkasid armastama.

Tuli välja, et näiteks küüslauku hakatakse sööma keskmiselt 19-aastaselt. Spinatilembus tekib 21. eluaastal.

Sinihallitusjuust ja anšoovised hakkavad mekkima 22-aastastele. Tšillikastme ja austrite armastama õppimiseks kulub veel kaks aastat. Kitsejuustu söömist alustatakse aga hoopis hilja – 28. eluaasta paiku. 

Tõelised täiskasvanutoidud on ka karri, baklažaan, makrell, mädarõikakaste, avokaado, rannakarbid ja austrid, paremsan ning Brie juust.