Adik LevinFoto: MATI HIIS
Toiduuudised
14. veebruar 2015, 16:23

Lugu ilmus esmakordselt 2011. aasta Tervis Plussis.

Adik Levin: igaühele oma toit (2)

Individuaalse toitumise programm on uus 21. sajandi suund dietoloogias. Kahjuks pole üldtuntud nn tervisliku toitumise kontseptsioon ennast õigustanud, sest vaatamata inimeste pingutustele n-ö tervislikult toituda on suurenenud krooniliste haiguste hulk (näiteks liigesepõletikud, diabeet jne), kirjutas Adik Levin (OÜ Role teaduslik juhendaja).

Põhjus peitub selles, et too kontseptsioon läheneb kõigile inimestele ühtmoodi. Tegelikult oleme aga kõik oma iseärasustega erinevad indiviidid. Kui veel sada aastat tagasi oli Eesti talupoja toidulaual 10–15 eri toitu, siis nüüd on toiduainete valik plahvatuslikult suurenenud ja nende kvaliteet kardinaalselt halvenenud.

Role individuaalse toitumise programm läheneb igaühele individuaalselt. Määratakse kindlaks, missugused toiduained inimesele sobivad ja missugused mitte.

Peale selle õpetab programm toiduaineid oma menüüs õigesti kombineerima. Kõik soovitused antakse eesmärgiga parandada seedetrakti tööd ja toidu lõpp-produktide imendumist peensooles.

Sellega tugevdatakse ka immuunsüsteemi. Programmi positiivne mõju sõltub sellest, kui täpselt on iga inimene valmis ning võimeline meie arstide nõuandeid ja soovitusi järgima.