Toiduuudised

Neli toitu, mis sisaldavad suhkrut rohkem kui sa eales arvad (31)

LISA KOMMENTAAR

umbluu5. veebruar 2015, 09:32
salatist on rasv välja võetud ja asendatud suhkruga? Millisest salatist? Kartulisalatist? Toorsalatist?
No5. veebruar 2015, 03:39
Ma paljast vett ka jooma ei hakka ...olgu siis seda suhkrut seal jogurtis v puuviljas palju on...
nohh5. veebruar 2015, 13:01
eesti normaalne naine ikkagi vaatab mida suust sisse ajab...toitu ma motlen...
anon4. veebruar 2015, 19:56
Spordijoogist on kasu ainult intensiivse treeningu ajal ehk treening mis kestab vähemalt 2 tundi ja tarbida treeningu ajal.
aivar4. veebruar 2015, 17:52
kas ÕHTULEHE mammid teavad et suhkrus on väga palju suhkrut
naisuke4. veebruar 2015, 17:00
Õhtuleht taas shokeerib; räägib asju, mida mina juba ammu tean noodis nagu ma ei teaks.
Ah, ära4. veebruar 2015, 17:47
loe seda plära! Oled palju rahulikum, tervem ja mis peaasi, kaua seksikam. Võta vabalt, säilid kauem!
vombat4. veebruar 2015, 16:26
Olen kuulnud et suhkrukringlis on ka päris palju suhkrut, poleks arvanudki.
ila4. veebruar 2015, 16:24
"korralik" tõlkelugu. eesti ja nt saksa jogurteid ei anna võrrelda, eesti omades on võrreldes saksa omadega pmst olematu hulk suhkrut. saksa omades on pandud kamaluga, niiet pärast kougi väljakukkunud hambaid välja :D
Nonii4. veebruar 2015, 15:22
No mis ketšupit artiklis silmas peetakse? Keskmiselt on ketšupis 100 gr kohta suhkrut 10-15 gr. Seega on suhteliselt tobe öelda, et supilusikatäies ketšupis leidub teelusikatäis suhkrut, ikka vaid kuskil veerand teelusikat.
5. veebruar 2015, 16:21
Kui ikka liigutada ei viitsi,4. veebruar 2015, 15:10
söö või kapsalehti. Organism leiab ka sealt rasva üles. Minu ainevahetus on nii korras, et organism teab, mida vajab. Ikka isu tekkides millegi järele. Aga see-eest liigun palju väljas. Poleks muuks eluks aegagi kui jälgiks kogu aeg neid blogitajate õpetusi.
3kg4. veebruar 2015, 14:46
Kulub päevas, varsti on suhkrutrahvi oodata!
põlatud apelsin4. veebruar 2015, 13:28
Jälle see apelsin on jalgu jäänud. Ükskõik milline mahl sisaldab suhkrut, vahet pole, kas apelsini, ploomi või hoopis viinamarja, erineb ainult selle poolest, kas on rohkem fruktoosi, glükoosi või sahharoosi: http://www.kliinikum.ee/attachments/article/521/Suhkur_ja_sinu_tervis.pdf
suhkruke4. veebruar 2015, 14:04
jah4. veebruar 2015, 13:26
Jah, suhkur on suurim moodsa ajastu mürk ja paksendaja. Aga lisaks tasub teada, et organismi seisukohast on suhkruga võrdsed muudki süsivesikud, näiteks kõik viljatooted, sest organism muudab needki samaks suhkruks enne kui need ringlusesse imenduvad. Magusaga on üldse nii, et ka kaloriteta magustajad on inimesele äärmiselt ohtlikud, need on keemia, mis organismi peene süsteemi segamini löövad ja tekitavad magusaisu veel juurdegi. Ainus viis mõistlikult toituda on süüa õigeid nö. vanaaegseid rasvarikkaid toite ning süsivesikuvaeseid juurvilju, neidki mitte piiramatult. Aga nii, et organism ise tunneks ja teaks millal kõht tühi ja siis taas täis on. Proteiinirikka rasvase toidu puhul kasutab organism elamise energiaks ainult rasva. Suhkru ja liigsete süsivesikute saamisel tekivad ülimalt kergelt ainevahetuse häired, insuliiini resistents jne. Tänapäeva toiduainetetööstus on superahne ja käsikäes ravimitööstusega. Tuleb süüa nagu ntks Prantsusmaal, korralikku ja kvaliteetset toitu. Uurigem pakenditele kirjutatut!
oik4. veebruar 2015, 13:40
Täiesti vale jutt! Aju töötab ainult "suhkru" pealt, kui sa oma dieedist süsivesikud välja jätad siis ära imesta et mõte ei tööta, jõudu ei ole ja elutahe hakkab vaibuma. Ei ole siinkohal vahet, kas tarbid suhkrut rafineeritud kujul või puuvijladest, mahladest, riisist, sest nad töödeldakse organismis kõik samaks glycogen'iks.
Võta nüüd standartne arenenud maailma toitumisharjumused (USA, Euroopa, Austraalia) ja arengumaade (Aasia, Aafrika) ja võrdle mida nad söövad. Ülekaalus ja suhkruhaige arenenud maad söövad kõrge rasvasisaldusega toiduaineid, arengumaad aga kõrge süsivesikurikast riisi, maisi, kartulit. Kas tõesti rasvunud ja ülekaaluline euroopa ja usa vajab veel enam rasva ja proteiini, et oma tuksi keeratud tervist paremaks muuta?
koi6. veebruar 2015, 13:40
olen ülekaaluline, rasvunud eestlane kes tarbis suhkrut meeletutes kogustes nii kohvi , tee, mahla ja makaronide, leiva, saia kartuli sees. Ja elutahe hakkas vaibuma, Nädal tagasi otsustasin, et ei enam ühtki süsivesikut...ja elutahe tuli tagasi. LCHF süsteem toimib ja pole mõtet süsivesikuid süüa,
süsiveskutevaene juurvili4. veebruar 2015, 17:05
Palun nimeta mõni juurvili, milles on vähe süsivesikuid. Kui süsivesikuid neis ei ole, siis mis eal on, kas enamasti valgud ja rasvad?
phh4. veebruar 2015, 17:39
Mis juurviljast sa räägid? Jutt käis ju puuviljadest, riisist, maisist? Aga kui juurviljadest jutt tuli siis 100g toores porgand - Protein:0.9g/Carbs:9.6g/Fat:0.2g, 100g keedetud kartul - Protein:1.9g/Carbs:20.1g/Fat:0.1g, keedetud peet 100g - Protein:1.7g/Carbs:10.0g/Rasv:0.2g jnejnejne
süsivesikutevaene juurvili4. veebruar 2015, 18:50
Lugesin ühest eelmisest kommentaarist (autoriks jah / 13:26, 4. veebr 2015) justnimelt SEDA lõiku:
Ainus viis mõistlikult toituda on süüa õigeid nö. vanaaegseid rasvarikkaid toite ning süsivesikuvaeseid juurvilju, neidki mitte piiramatult.
SELLES oligi juttu süsivesikutevaesest juurviljast.
to phh4. veebruar 2015, 19:51
sinu toodud näidiste kohaselt ongi süsivesikud esikohal
maapealsed5. veebruar 2015, 11:54
Süsivesikutevaesemad juurviljad on näit. suvikõrvits, lillkapsas, spargelkapsas, tomat, küüslauk jne , igaüks võib ise uurida. Tervise seisukohast on parim kui süsivesikute hulk päevas on max 72 grammi.
5. veebruar 2015, 16:24
Küüslauk on süsivesikuvaene!? Nalja teed või? Õneks küüslaugu süüakse grammides mitte kilogrammides ja seega tema mõju kaalule on olematu
5. veebruar 2015, 16:25
72 grammi ongi 7 teelusikatäit
4. veebruar 2015, 13:19
"mitte rohkem kui 20 grammi ühe topsikese kohta" Mida tähendab- topsikuse kohta? Topsikud on erineva mahuga, Nt Farmi oma 400 g, ja suhkru sisaldus 15,9 g/ 100g kohta
4. veebruar 2015, 13:15
kuus teelusikatäit on ikka väga palju, annab pingutada
?4. veebruar 2015, 13:14
ohustab "teist tüüp diabeet"
oik4. veebruar 2015, 13:43
Huvitav miks diabeet aasias nii haruldane on, kui nad päevast päeva suhkrurikkast puuvilja, riisi, maisi sisse ajavad? Võttes aga sama asiaadi ja saates ta usasse vahtusõpilaseks, peale mõnda aastat selle maa toitumisharjumustega harjudes saavad nad täpselt samad tõved külge- rasvumise, diabeedi, osteoporoosi. Miks küll? Äkki ei ole põhjus suhkrus (mis on organismi PEAMINE kütus) vaid rasvas ja loomsetes toiduainetes?
Homogeniseerimine4. veebruar 2015, 13:55
asi on toiduainete lõhustamises ja pärast kokku klappimises, organism enam ei tunne ära