"korralik" tõlkelugu. eesti ja nt saksa jogurteid ei anna võrrelda, eesti omades on võrreldes saksa omadega pmst olematu hulk suhkrut. saksa omades on pandud kamaluga, niiet pärast kougi väljakukkunud hambaid välja :D
No mis ketšupit artiklis silmas peetakse? Keskmiselt on ketšupis 100 gr kohta suhkrut 10-15 gr. Seega on suhteliselt tobe öelda, et supilusikatäies ketšupis leidub teelusikatäis suhkrut, ikka vaid kuskil veerand teelusikat.
Kui ikka liigutada ei viitsi,4. veebruar 2015, 15:10
söö või kapsalehti. Organism leiab ka sealt rasva üles. Minu ainevahetus on nii korras, et organism teab, mida vajab. Ikka isu tekkides millegi järele. Aga see-eest liigun palju väljas. Poleks muuks eluks aegagi kui jälgiks kogu aeg neid blogitajate õpetusi.
Jah, suhkur on suurim moodsa ajastu mürk ja paksendaja. Aga lisaks tasub teada, et organismi seisukohast on suhkruga võrdsed muudki süsivesikud, näiteks kõik viljatooted, sest organism muudab needki samaks suhkruks enne kui need ringlusesse imenduvad. Magusaga on üldse nii, et ka kaloriteta magustajad on inimesele äärmiselt ohtlikud, need on keemia, mis organismi peene süsteemi segamini löövad ja tekitavad magusaisu veel juurdegi. Ainus viis mõistlikult toituda on süüa õigeid nö. vanaaegseid rasvarikkaid toite ning süsivesikuvaeseid juurvilju, neidki mitte piiramatult. Aga nii, et organism ise tunneks ja teaks millal kõht tühi ja siis taas täis on. Proteiinirikka rasvase toidu puhul kasutab organism elamise energiaks ainult rasva. Suhkru ja liigsete süsivesikute saamisel tekivad ülimalt kergelt ainevahetuse häired, insuliiini resistents jne. Tänapäeva toiduainetetööstus on superahne ja käsikäes ravimitööstusega. Tuleb süüa nagu ntks Prantsusmaal, korralikku ja kvaliteetset toitu. Uurigem pakenditele kirjutatut!
Täiesti vale jutt! Aju töötab ainult "suhkru" pealt, kui sa oma dieedist süsivesikud välja jätad siis ära imesta et mõte ei tööta, jõudu ei ole ja elutahe hakkab vaibuma. Ei ole siinkohal vahet, kas tarbid suhkrut rafineeritud kujul või puuvijladest, mahladest, riisist, sest nad töödeldakse organismis kõik samaks glycogen'iks. Võta nüüd standartne arenenud maailma toitumisharjumused (USA, Euroopa, Austraalia) ja arengumaade (Aasia, Aafrika) ja võrdle mida nad söövad. Ülekaalus ja suhkruhaige arenenud maad söövad kõrge rasvasisaldusega toiduaineid, arengumaad aga kõrge süsivesikurikast riisi, maisi, kartulit. Kas tõesti rasvunud ja ülekaaluline euroopa ja usa vajab veel enam rasva ja proteiini, et oma tuksi keeratud tervist paremaks muuta?
olen ülekaaluline, rasvunud eestlane kes tarbis suhkrut meeletutes kogustes nii kohvi , tee, mahla ja makaronide, leiva, saia kartuli sees. Ja elutahe hakkas vaibuma, Nädal tagasi otsustasin, et ei enam ühtki süsivesikut...ja elutahe tuli tagasi. LCHF süsteem toimib ja pole mõtet süsivesikuid süüa,
Mis juurviljast sa räägid? Jutt käis ju puuviljadest, riisist, maisist? Aga kui juurviljadest jutt tuli siis 100g toores porgand - Protein:0.9g/Carbs:9.6g/Fat:0.2g, 100g keedetud kartul - Protein:1.9g/Carbs:20.1g/Fat:0.1g, keedetud peet 100g - Protein:1.7g/Carbs:10.0g/Rasv:0.2g jnejnejne
Lugesin ühest eelmisest kommentaarist (autoriks jah / 13:26, 4. veebr 2015) justnimelt SEDA lõiku: Ainus viis mõistlikult toituda on süüa õigeid nö. vanaaegseid rasvarikkaid toite ning süsivesikuvaeseid juurvilju, neidki mitte piiramatult. SELLES oligi juttu süsivesikutevaesest juurviljast.
Süsivesikutevaesemad juurviljad on näit. suvikõrvits, lillkapsas, spargelkapsas, tomat, küüslauk jne , igaüks võib ise uurida. Tervise seisukohast on parim kui süsivesikute hulk päevas on max 72 grammi.
"mitte rohkem kui 20 grammi ühe topsikese kohta" Mida tähendab- topsikuse kohta? Topsikud on erineva mahuga, Nt Farmi oma 400 g, ja suhkru sisaldus 15,9 g/ 100g kohta
Huvitav miks diabeet aasias nii haruldane on, kui nad päevast päeva suhkrurikkast puuvilja, riisi, maisi sisse ajavad? Võttes aga sama asiaadi ja saates ta usasse vahtusõpilaseks, peale mõnda aastat selle maa toitumisharjumustega harjudes saavad nad täpselt samad tõved külge- rasvumise, diabeedi, osteoporoosi. Miks küll? Äkki ei ole põhjus suhkrus (mis on organismi PEAMINE kütus) vaid rasvas ja loomsetes toiduainetes?
KOMMENTAARID (31)