«Eks unistus oli mõne koha võrra Eesti senist tulemust lüüa, kuid olen igati rahul,» ütles Haljukov. Foto: Laura Oks
Toiduuudised
31. jaanuar 2015, 07:00

Eesti kokk pälvis maailmas 14. koha (2)

Eestit esindanud restorani Cru peakokk Dmitri Haljukov ja abikokk Dmitri Fjodorov saavutasid kokandusvõistlusel "Bocuse d’Or" 14. koha, täpselt sama tulemuse sai eelmisel korral ka Heidi Pinnak.

Esikoht kuulus Norrale, teine Ameerikale ja kolmas Rootsile. Soome pälvis neljanda koha. "Põhjala on praegu konkurentsitult maailma gastronoomiatipp," märkis rahvusvahelises žüriis Eestit esindanud Dimitri Demjanov.

Finaalvõistlusel Lyonis osales 24 riiki, kellel tuli viie ja poole tunni jooksul serveerida nii liha- kui ka kalatoit. Parima roa jõeforellist tegi Jaapan, parima lihakandiku pärlkanast serveeris Soome ning ka parima abikoka preemia läks põhjanaabritele. 2016. aasta "Bocuse d’Or" Euroopa voor on Ungaris.