Orgaanilised happed kuuluvad taimedes biosünteesi kaudu primaarse ainevahetuse juurde, osaledes glükoosi oksüdatiivsel lagundamisel (ATP tootmisel) ja paljudes teistes elutähtsates rakuprotsessides. Nii näiteks osaleb fotosünteesis õunhape. Orgaanilised happed on õunhape, proprioonhape, fumaarhape, merivaikhape jpt. Paljud orgaanilised happed omavad bioloogilist aktiivsust: auksiinid, heteroauksiinid. Farmakognoosia uurib ka orgaaniliste hapete nagu askorbiinhape ja nikotiinhape jpt farmakoloogilist aktiivsust. Viinhape (ehk 2,3-dihüdroksübutaandihape) on orgaaniline hape, mida leidub paljude puuviljade mahlas (viinamarjamahl) ja veinides ning seda lisatakse toiduainetele (E334) hapu maitse tugevdamiseks ja antioksüdandina.
"Vürtsikas toit võib punetava naha panna veelgi rohkem punetama ja kahjustada nahka menopausi ajal," Kaspunetamine kiirendab vanemamise protsessi? Siis ju iga füüsile koormus ja saun samuti võib kahjustada nahka
Küll ikka võib iga samalaadne artikkel olla erinev. Kasvõi see ,et alles oli jutt ,et joo hommikul esimesena klaasitäis sidruni vett. Nüüd ,aga juba vastupidi,et kõige ohtlikum on tsitruselistest sidrun.No ei ole vaja selliseid vastukäivaid artikleid kirjutada.Kirjutajad ei tea ise ka ,mida suust välja ajavad.Peaasi.et jälle artikli kirja saavad.
KOMMENTAARID (14)