Toiduuudised

Valged jõulud kasvatasid verivorstide ja süldi müüki (11)

Õhtuleht.ee, 3. jaanuar 2015, 08:00
Foto: Tiina Kõrtsini
"Eestlased eelistavad jõululaual kindlaid toite, milleks on kodumaine sealiha ning verivorst," rääkis ASi Atria Eesti juhatuse esimees Olle Horm.

"Ja nii kummaline kui see ka ei tundu, sõltub jõulumüük väga palju ilmast – inimesed tajuvad tõelist jõulumeeleolu siis, kui maa on valge."

Valged jõulud kasvatasid jõulunädalal Maksi & Mooritsa verivorstide müüki 26%, mis on ettevõtte viie viimase aasta parim tulemus. ASis Atria Eesti kasvas talvetoodete müük mulluse jõulunädalaga võrreldes 19%.

Ühtlasi kinnitab eestlaste traditsioonilist jõulutoidu armastust Rakvere LK turundusjuht Triin Lõoke. Nii kasvas Rakvere sültide tarbimine detsembris lausa viis korda ja mitmesuguste sealihapraadide müük mullu detsembriga võrreldes 40% ning värske liha müük 20%.

Samal teemal

26. detsember 2014, 17:52
Karikatuur |Verivorst
25. detsember 2014, 11:38
Jõululaud on lihtne ja lahja
24. detsember 2014, 13:02
Viimane amps jäta söömata!
24. detsember 2014, 09:38
Kerged jõulud – otsustamise küsimus