Hummus on hää asi, UK-s elades sõin igapäevaselt. Aga isetehtud hummus ei saa kunagi nii hea ja ühtlane kui poehummus. Võibolla ainult siis, kui on superhea blender, aga paljudel see on? Ja kes viitsivad enne seda mitu tundi kikerherneid keeta? Olen proovinud nii konservkikerhernestest kui ise keedetuist, nii tahiiniga kui ilma, erinevate lisanditega, aga ei tule iialgi pooltki nii hea kui tööstuslikult toodetud. Kusjuures ei leidnud küll mingeid kahtlasi aineid UK-s poes müüdavate hummuste koostisest. Nendest, mis suurimates supermarketites levinud. Kontrollisin ka järele nüüd: http://www.tesco.com/groceries/product/details/?id=260083981 Mingites türklaste poodides leiduvas hummuses oli vist küll e-aineid ka. See Soomes toodetud hummus, mida siin Rimides müüakse, on küll maitsetu pläga. Samas Läti hummus, mis Stockmannis ja nüüd ka Selveris saadaval, on üsna hea, ent mitte nii hea kui UK hummused. Sisaldab kaaliumsorbaati.
"Huumus on maismaal toimuva orgaanilise aine lagunemise ja muundumise (humifitseerumise) saadus, maapinna lähedusse kõdukihi alla moodustunud tavaliselt pruuni või musta värvusega amorfne aine. Huumus muudab mulla viljakaks." http://et.wikipedia.org/wiki/Huumus
KOMMENTAARID (8)