Foto: Marianne Loorents
Allikas: Rakvere lihakombinaadi tootejuht Heli Sepp 20. detsember 2014 07:00
Naturaalses sea- või lambasooles verivorsti küpsetamiseks varu vastavalt 30 või 25 minutit.

Ahjus küpsetamiseks kõigepealt eelsoojenda ahi.

Määri ahjupann rasvainega. Maitsva suitsusema meki lisamiseks küpseta verivorste koos suitsupeekoni viiludega.

Esimesed 15–20 minutit ehk 2/3 küpsetusajast olgu ahju temparatuur 180 kraadi ja seejärel tuleks kuumus tõsta umbes 10 minutiks 200 kraadini. Nii küpsevad vorstid pealt krõbedaks.

Eriti krõmpsuva kooriku saab, kui määrida vorste meega või neid flambeerida.

Kui küpsetad verivorste pannil, siis kõigepealt torka neisse kahvliga augud ja seejärel aseta vorstid leigele rasvainega määritud pannile.

Serveeri verivorste kuumalt hapukoorega ja pohlamoosiga ning paku juurde kõrvitsa-, pohla-õuna- või peedisalatit.