Foto: Repro
Toiduuudised
20. detsember 2014, 07:00

Koogikuninganna traditsiooniline jõuluküpsetis

Kõigil, kes ei suuda vastu panna kohviku More kuulsatele kaneelisaiadele või Katharinenthali lahtistele pirukatele ja õhkõrnadele makroonidele, on võimalik neid nüüd ka ise kodus teha.

Kohvikute omanik Angeelika Kang kinnitab, et täpselt samade retseptide järgi, nagu tema äsja ilmunud kokaraamatus kirjas, mõlema kohviku hitid sündinud ongi. Raamatust leiab ligi 70 retsepti, erilistest kookidest rukkileiva ja juuretisesaiani. Esmatutvuseks uue kokaraamatuga valisin üsna pikantse pohla-karamellirulli, mida Angeelika on teinud just jõuludeks juba 25 viimast aastat. Kindlasti suurepärane idee kingituseks, eriti koos raamatuga. Kersti Eero

Pohla-karamellirull

(8 lõiku)

Vaja läheb:

Põhi: 3 muna, 100 g suhkrut, 3 sl jahu, 3 sl kartulijahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 1 tl vanillsuhkrut.

Täidis: 4 dl pohli + 1 sl suhkrut, 200 ml vahukoort, 1 tl vanillsuhkrut, 1 tl kaneeli.

Peale: 200 ml vahukoort, 140 g fariinsuhkrut, 40 g suhkrut, 3 sl heledat siirupit, 1 tl võid, 1 tl vanillsuhkrut.

Valmistamine: Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225kraadises ahjus 7 minutit. Kalla põhi teisele paberile jahtuma.

Püreesta pohlad ja maitsesta suhkruga.

Vahusta koor, lisa vanillsuhkur ning kaneel. Määri põhjale esmalt pohlapüreed ja selle peale vahukoort. Keera rulli ja küpsetuspaberisse ning hoia kuni serveerimiseni külmkapis, soovitavalt vähemalt pool tundi kuni üleöö.

Sega kastrulis koor, suhkrud ja siirup. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit, tõsta tulelt, sega juurde või ja vanillsuhkur. Enne rullile valamist jahuta karamell. Kaunista pohladega.