Matleena Lahti raamat "Väikelapse mahetoit"Foto: MARI LUUD
Raamat
10. detsember 2014, 22:22

Beebi heaolu ja tervislik toitumine käivad käsikäes

Niikaua, kui sünnivad lapsed, püsib vanematel mure: mis on neile õigem kõhutäide rinnapiimalt lisatoidule üleminekul. Ning iga väikese lapse vanem on dilemma ees, kas valmistada toit ise või valida valmispüreed poeriiulilt.

Üks on selge aga igale lapsevanemale: lapse heaolu ja tervislik toitumine käivad käsikäes.

Matleena Lahti raamat „Väikelapse mahetoit. Beebipere kokaraamat" (Ajakirjade kirjastus) on heaks abiliseks iga uue ilmakodaniku vanematele. Raamat kinnitab, et naturaalne ja mitmekülgne kodutoit on lapsele vajalik juba esimesest lusikatäiest alates. Selle raamatu abil saab lapsevanem tegutseda kogu lapse beebiaja nii, et tööstuslikke purgitoite, jahusid ja püreesid pole lihtsalt vaja. Sest kindel on ka see, et lapse toidulaual puhast mahetoitu eelistades on valik ohutu, kõrge toiteväärtusega ja väga hea maitsega.

Väikelaste vanematele mõeldud kokaraamatus on nii kopsakas teooriaosa kui üle 100 retsepti sisaldav praktiliselt kasutatav osa. Teooriast kõnelevast osast saab vastuseid näiteks sellistele põletavatele küsimustele, et kas kasutada rinnapiima või selle asendajat ning millal hakata last harjutama lisatoiduga. Samuti on selles olemas juhised toiduvalikuks.

Päris kindlasti saab iga lapsevanem raamatu retseptidest inspireerituna valmistada just oma lapse vajadustele sobivaid toite ning hoida tema toidulaua mõnusalt mitmekesise toidu tervislikkusele allahindlust tegemata.