Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
11. detsember 2014, 17:11

Lugu ilmus esmakordselt 2011. aasta detsembri Tervis Plussis.

Et kõht ütleks aitäh! (3)

Verivorstid, hapukapsas, seapraad, kreemikringel... Ühestki hõrgutisest ei raatsiks loobuda. Kõhule ei pruugi aga selline söömaperiood meelt mööda olla.

Kui juba ette teada, et tulemas on tavapärasest rammusamate roogadega söögikord, võib apteegist abi leida. Valida võib näiteks kiudainepreparaate, mis enne sööma asumist paraja täiskõhutunde tekitavad, nii et üleliigsed suutäied jäävadki taldrikule. Kiudained soodustavad seedetrakti tööd ja aitavad vältida kõhukinnisust.

Rasvaste ja süsivesikurikaste toitude paremaks seedimiseks leidub mitme-suguseid taimseid või loomseid ensüüme sisaldavaid preparaate, mille abil toimub organismis intensiivne rasvade põletamine ja väljutamine.

Puhitust, kõhugaase ja teisi ebameeldivaid aistinguid aitavad vähendada kiiretoimelised preparaadid või taimeteed. Gaase ja mürke seob ja väljutab aktiivsüsi, mis on granuleeritult kapslites.

Pärast tavapärasest rammusamate toitude söömise aega võib läbi teha seedetrakti puhastava ja kõhule puhkust andva dieedi koos mõne seda protsessi toetava toidulisandiga.

Allikas: Catri Valner, proviisor