Sandra Lebeni raamat "Süües ilusaks"Foto: Silja Paavle
Raamat
8. detsember 2014, 18:09

Toiduga terveks ja ilusaks

Et meie käeulatuses on toitu rohkem kui ei kunagi varem, on üsna keeruline toidumaailmas orienteerumine – mitte kõik toidud pole nii kasulikud ja tervislikud, kui nende pakendi järgi arvata võiks.

Eesti toitumisnõustajate kogemuste kohaselt piisab aga nii mõnegi tervise- ja iluprobleemi lahendamiseks toitumise muutmisest. Seepärast võttiski toitumisnõustaja Sandra Leeben kätte ja kirjutas raamatu „Süües ilusaks".

Ajakirjanduslevi müügikohtadest leitav raamat on hea kingitus saabuvateks jõuludeks kõigile neile, keda kalliks pead. Sandra Leeben kirjutab selles, kuidas kõige levinumatele ilu- ja enesetundeprobleemidele toidumaailmast abi leida, samuti on raamatukeses juhiseid kilode kaotamiseks ilma piinava dieedita, organismi puhastamiseks, energiataseme tõstmiseks, seedimise korrastamiseks.

Raamat annab ka hea ja selge ülevaate, mis on tervislik toitumine ning milliseid toitaineid meie keha vajab. On praktilisi näpunäiteid, kuidas suurendada näiteks täisteratoodete ja puuviljade tarbimist ja vähendada, on näidisretsepte ja –menüüsid.

Lihtsas ja arusaadavas keeles kirjutatud raamatu väärtus selle praktilisuse kõrval on ka positiivsus. Nii on raamatu lõpus peatükk vigadest, mida vältida ning üks neist kinnitab, et kaalulangetamine ei tähenda, et tulevikus peab igavesti kõiki meelepäraseid sööke vältima. Põhjus on lihtne – paljudest muidu taljet paisutavatest toitudest on võimalik lihtsalt valmistada ka tervislikumaid variante. Ka magustoitudest.

Ehk siis, „Süües ilusaks" on raamatuke kõigest sellest, kuidas end oma kehas hästi tunda.