Küüslauk on võimas looduslik antibiootikum, kirjutab The Mirror, tappes väga suure arvu erinevaid baktereid. Küüslauku, mida hakati kasvatama umbes 5000 aastat tagasi, kasutatakse pärimusmeditsiinis väga paljude haiguste ja tervisehädade ravina.
Tänapäeval on teadlased leidnud, et küüslaugu söömine tühja kõhuga pakub paljude haiguste vastu tõhusat ennetust ja ravi. Tühja kõhuga peaks küüslauku sööma aga seepärast, et nii suureneb tema mõjuvõim.
Küüslauk sisaldab rohkem kui 200 keemilist ühendit, milledel on palju erinevaid ja kasulikke raviomadusi. Paljude teiste ainete kõrval on seal naatriumi, kaaliumi, seleeni, kaltsiumi, magneesiumi, räni, väävelhapet, fosforhapet, B, C ja D-vitamiine. Lisaks sisaldab küüslauk lõhnata ainet alliini, mis mugula peenestamisel laguneb kiiresti allitsiiniks ehk aineks, mis annab küüslaugule tema spetsiifilise lõhna. Allitsiinil on tugev antibakteriaalne toime, mis on tõhus infektsiooniravis. Küüslauk võib aidata ka seeninfektsioonide vastu. Kõige selle tõttu on küüslauk paljudest tänapäeva antibiootikumidest palju väärtuslikum.
Ei usu? Olgu siis välja toodud küüslaugu kümme kasulikku omadust tervisele:
* see takistab vananemist ning arterite lupjumist;
* see aitab sisaldada halva kolesterooli sisaldust veres;
* see tugevdab immuunsüsteemi, suurendades nii organismi võimet taluda kahjulike mõjude keskkonda;
*see tapab palju erinevaid baktereid;
* see kaitseb südamehaiguste eest. Küüslauk vähendab triglütseriidide sünteesi maksas, mis aitab omakorda vältida ateroskleroosi arengut;
* see alandab vererõhku ja omab põletikuvastast toimet;
* see on looduslik antibiootikum ja on tõhus vahend nohu raviks;
* see aitab mitmete närvisüsteemi haiguste korral;
* see aitab glioblastoomi ehk pahaloomulise ajukasvaja rakke tappa;
* see toimib vere vedeldajana ja aitab vältida ohtlikke trombe, aidates nii vähendada riski haigestuda insulti või infarkti.
Kommentaarid