Toiduuudised
6. detsember 2014, 08:00

Mida homsel advendilõunal lauale panna? (5)

Kes pole veel tänavusi parimaid jõulutooteid proovinud, siis homme on just õige hetk seda teha. "Tallinn FoodFesti" külastajad valisid pimetestil oma lemmikud 48 lihatoote, 31 pagaritoote ja 5 hõõgveini hulgast.

Parimateks jõuluvorstideks tunnistati Maksi & Mooritsa maitselt mahe verivorst suitsupeekoniga ja Oskari LT ahjupadrunid. Verikäkkidest osutus võidukaks Oskari LT kahe peki verikäkk ning sültidest Linnamäe lihatööstuse sült põdralihaga. Pasteetidest peeti parimaks Atria Eesti veisemaksapasteeti, Maksi & Mooritsa õrnsuitsu sisefilee pälvis ka üllatustoote tiitli. Parimaks jõulupraeks tunnistati Rannarootsi lihatööstuse Teriyaki seapraad.

Piparkookidest meeldisid messikülastajatele enim Marmitoni piparkoogisüdamed, leibadest Leiburi Pühade Ruks, saiadest Eesti Leivatööstuse kaneelipärg ja keeksidest Väike Ahi OÜ jõulukeeks puuviljade ja šokolaadiga.

Üllatustoote tiitel läks Eesti Leivatööstuse šokolaadi-mousseekoogile. Kes plaanib ka hõõgveini osta, siis enam kui kaks tuhat messikülastajat valisid tänavu parimaks jõulujoogiks ASi Haljas hõõgveini Riina.

Parima jõulutoote valimisi korraldas Profexpo OÜ.