Toiduuudised

Üks vorst teisest üle kahe ja poole korra kallim!

Piret Parik, 29. november 2014, 07:00

46 KOMMENTAARI

t
turult/ 1. detsember 2014, 11:42
"Miks nii kallis!?"
"Raha on vaja."
v
Vorstimeister,/ 1. detsember 2014, 09:53
mõningale mõned juhtnöörid.Jah,kõik on võimalik saada,verepulbrid,kunst sooled jne.Oma tehtud vorstid tulevad 100 korda odavamad ja paremad.Jah kes teevad sarvedest sõrgadest igalühel oma asi mida ta sööb.Kes teilt seda ostab kahtlen selles väga.Tahaks Teilt küsida,nähes olete hästi arenenud,kas Teie olete midagi Makaagi rahvuslastest.Head varbaküüse närimist Teile edasi.
m
Meie / 30. november 2014, 21:23
teeme sarvedest ,sõrgadest ja topime pärasoolde , mensuveri kastmeks peale - hind 9.99€
ü
Üllatunud/ 30. november 2014, 19:05
olin täna odavate verivorstide koostist uurides.Seal oli toiduvere asemel midagi imelikku - verepulber või vereekstrakt vms, J a peale selle reklaamiti,et see vorst on kestata! No kuidas ta siis koos püsib?
a
Arts/ 30. november 2014, 17:40
Kodukokk naisele ja lastele.Tiinake ja Teised kui vorstid lõhki lähevad siis Teie ei oska süüa teha,ei ole kuidagi võimalik.Isiklikult teen igasuguseid verivorste ise.Olen katsetanud seentega,lisan haput kurki jne mis tuleb hästi välja ja on väga mõnus.Tänan Mulki hea retsepti eest.
m
Mulk Võrokale./ 30. november 2014, 15:36
Tere,Teil on täiesti õigus,abikaasa spetsiaalselt segab isetehtud piparkoogi taigna verivorsti massiga.Hiljem soolikasse ja vorstid praetuna saavad palju mõnusamad kuidagi õli sees mahlakad krõbedad omapärase pipra maitsega.Igal juhul soovitan järele proovida,Head päeva.
t
Tiina/ 30. november 2014, 15:27
Meie igatahes Rakvere LK toodangut küll ei osta. Sealhulgas ka verivorste. RLK vorstidega on alati see jama, et sooled lähevad lõhki. Eriti nõme on see, kui peolauda või külalistele on vaja pakkuda. Minu lemmikud on Nõo omad, mis ei lähe küpsetades katki ja on oluliselt mõnusama maitsega.
l
lol/ 30. november 2014, 14:52
eriti hea on see lause: Võib sisaldada vähesel määral piima, soja, muna, sellerit ja sinepit.
Järeldus: Kui mõnel tootjal või kauplusteketil läheb suurem kogus nimetatud toiduaineid halvaks, siis leiate need rakvere toodangust. Vahel harva võib ka hästi minna ja neid asju pole lisatud toodangule.

k
Keemik/ 30. november 2014, 10:46
Meie mõistame vorsti teha soolikatest , kondijahust ja kõõlustest.
Rutake ostma mei maitsvaid vorstikesi!
R
Nõo/ 30. november 2014, 05:06
t
Teadjanaine/ 29. november 2014, 20:29
Kallimad vorstid sisaldavad sininereliste verd!
k
Kuhu.../ 29. november 2014, 20:03
....kadunud Saarema suitsulihaga verivorstid(kus suitsu liha on verivorsti sees).Väga koduse maitsega verivorstid parajalt maitsetstatud ja pole lödised.Rakvere omad pole pooltki nii head,Maitse asi,aga meie perele meeldivad Saaremaa omad.Korra sain sel aastal proovida ja enam pole Pärnu
üheski poes müügil.
m
Mulle ei meeldi verivorstid,/ 29. november 2014, 17:57
mis lagunevad laiali nagu mingi plöga oleks, vanasti oli ikka krõbe kooruke ümber. Hiljuti tõi naine niisuguse, kus krõbe koorik tuli, kahjuks ei tea, kelle toode see oli?
m
Miks?/ 29. november 2014, 15:14
Rakvere toodang on viimane, mida osta,kord sain verivorstidest toidumürgituse,mitte üksi mina vaid pereliimked ka.Miks on verivorstid nii halva kvaliteediga?Kombe pärast jõulude aeg otsin neid kõige peenemaid,et ahjus krõbedaks lasta,mis alati ei õnnestu.Ja need viinerid,sardellid ,keeduvorstid,kotletid,pasteedid on enamus jälk, on mõni firma,mida võib tarbida harva.
n
29. november 2014, 17:07
No küll sinu elu on raske, kõik vorstid, nii paksud kui peenikesed, keeduvorstid, pasteedid, kõik on jälk.Mis sa vingud, tee ise kui mitte miski su meelejärele pole.Et ka nii palju vinguda jõutakse.
o
29. november 2014, 23:14
Olete ilmselt Rakvere toodanguga seotud.Ma teengi ise hakkliha ,ostan talunikult liha,ei tarbi eaineid ja kondijahu täis tooteid ja minu tutvusringkond samuti,mis on üsna suur.Ei ole Teie tuttav, et sina mulle öelda.Raske on nende elu,kes mõtlevad, kuidas veel odavamalt toota ja kallimalt turustada aga ei mõtle lastele ja tarbijale.
o
30. november 2014, 12:34
Olen, jah, Rakvere toodanguga seotud, ma ostan ja tarbin seda. TEIE ostketke taluniku käest või kust iganes ja tehke, olete hästi, hästi tubli ju, aga toidu kohta ei ütle ükski normaalne inimene jälk, eriti selline "oh kui peen ma olen" inimene.
s
Sõltub sellest/ 30. november 2014, 14:56
mida sa toiduks nimetad. Kärbsed kogunevad ka sitahunniku peale, sest see on nende jaoks toit. Aga miks siis ütled selle hunniku kohta sitt, kui see toit on???
v
30. november 2014, 17:25
v
30. november 2014, 17:25
t
tõde/ 30. november 2014, 18:35
m
mida iganes võib õelda/ 30. november 2014, 22:00
praegune Rakvere toong on viimane pask,kui tehas ehitati oli kvaliteet tasemel.See oli siis veel veneajal.
29. november 2014, 13:30
Mina ostan aastaid ainult ja ainult Rakvere verivorsti suitsulihaga...! Parimatest parim ! Kummardus Teile selle jõuluvorsti eest ja aastatesse ulatuva hea taseme hoidmise eest ! Vorst on alati olnud hea pehme tanguga, küllusliku verega, pehme ja mahlane.....
Olen ostnud ja degusteerinud igasuguste ime-nimetustega vorste....küll Pöialpoisse.....ja Kääbikuid, küll sea- ja lambasooles, ime-nimetustega aga nii hea ei ole kui see suitsulihaga.....
Isegi on kordi kui jõuludest on jäänud sügav-külma seda vorsti ja teate, kui mõnus oli seda süüa ajal kui rohi juba õues kevadel tärkas..... Paned ahju ja meenutad veel jõulu-aega kui sai oldud......
r
Rakvere verivorst suitsulihaga seasooles. Koostis:/ 30. november 2014, 12:00
Odrakruubid, sealiha (18%), toiduveri (16%), seakamar, seapealiha (5%), seapekk, sool, sibul, lõhna- ja maitseained (s.h. majoraan, suitsutuspreparaat), sahharoos, vürtside ekstraktid,pärmiekstrakt, antioksüdant E 300, seasool. Kas see ongi ehtne vanaemade vorsti retsept?
t
to 13:30?/ 30. november 2014, 12:02
m
mõtled/ 30. november 2014, 14:57
juurde! Ja kui ei piisa, eks siis osta poest eraldi juurde!
l
Lugeja küsib:/ 29. november 2014, 12:50
Mis on Rakvere verivorstides 50% JAHU(!)???
s
Sest/ 30. november 2014, 14:58
jahu on odav koostis aine. Kuidas me muidu saaks hindasid kõrgele kruvida?

m
mul küsimus/ 29. november 2014, 12:05
milline on firma kus verivorstides on palju pekki ning õiged tangus sees,nii nagu oli kunagi vanasti headel normaalsetel aegadel,soovin neid osta(muide pekk teeb vorsti pehmeks ja söödavaks,saepuru ei soovi ...)
e
ETSKAE/ 29. november 2014, 11:24
HINNA MAARAB PAKENDI SUURUS !! ?? (tegu pole kilodaga,vaid pakendiga)
l
Loomulikult/ 30. november 2014, 15:00
Kui nüüd pakendada 1 viiner Volvo veoautosse, siis kujuneb selle viineri hinnaks ca 130 000.-EUR Loomulikult mõjutab pakedi suurus, mitte kilod.
t
tartlane/ 29. november 2014, 11:10
Me turuhuunes olid eelmisel aastal väga head verivorstid, ülikallid olid. Eelnevalt ostetu viskasin prügikasti, kaneeli maitse oli liiga tugev.
v
võrokas/ 29. november 2014, 17:18
äkki sõid verivorsti pähe piparkooke
l
Lihtsuses/ 29. november 2014, 10:36
peitub võlu! Minu ema tegi ka erivorste-kui sigu pidasime.lapsena sai ise ka soolikaid puhastatud ja verivorste topitud. Mäletan,kui imelik oli kätt segu sisse pista,kus oli veri...-aga kõik saab aastatega harjumuseks.Kuiv verivorst on kui saepuru-pane sinna maitseaineid niipalju kui tahad-saepuru on saepuru-natuke ainult teise maitsega.Niisiis -kus on ikka sealiha ja rasvasemad sooled-on ka parem verivorst!
i
inimestel on erinevad maitsed/ 29. november 2014, 14:27
meie peres nt. vihatakse pekiga, püdela sisuga seasooles pakse vorste, aga me ei kritiseeri neid inimesi, kellele need meeldivad.
Meile meeldivad just sellised taisemad, lambasooles tooted nagu Tooma või Joonatani verivorstid (tootjaid ei mäleta) - mahlasust ja rasvasust saab soovijatele suurendada peekoni lisamisega praadimisel, samuti kapsa, pohla jm salatite serveerimisega.
Maitseainete jms liialdamist ei pea siiski samuti heaks lahenduseks - vorst peab olema ikka selge maitsega, seda täiendagu erinevad lisandid.
j
29. november 2014, 17:10
Jah, Joonatani vorstid väga head ja tavaline Rakvere verivorst samuti.
v
vorst ilma pekita on sama,/ 30. november 2014, 22:13
mis kumminaine või alkoholivaba õlu.
k
Kui/ 29. november 2014, 10:26
jõulud tulemas siis verivorst hinnad kohe tõusevad.Mujal maailmas ikka hinnad langevad enne pühi eesti ärikad ainult väänavad hindadele juurde.Ja peale pühi visatakse tonnide viisi minema.VAAT SEE ON ÄRI EESTI MOODI.Ja üldse küsida 4-5 eurot mingi tangu ja kunstvere plöga eest see on liig mis liig.
k
kunagi olid Rakvere Lihakombinaadi tooted tasemel,/ 29. november 2014, 10:20
nüüd sebivad nad kusagil viimaste seas,nagu EV Euroliidus.
v
Vana, traditsioonilist/ 29. november 2014, 10:13
verivorsti polegi kaubandusest saada. Kui just tuttavat talunikku pole, pole ka verivorste kuskil.
r
Rakvere tooted on viimased,mida ostan/ 29. november 2014, 09:58
ja kas see firma pole nüüd mitte leedukate oma?
E
£/ 30. november 2014, 22:41
Ei, see on soomlaste oma! Ja need, kes mäletavad ENSV aegset Rakvere lihakombinaati ning siunavad praegust on lihtsalt kitsarinnalised.

m
ma ei tea,/ 29. november 2014, 08:44
et eesti rahvas oleks oma verivorstides ja üldse oma toitudes traditsiooniliselt kasutanud arseeni aseainet. Muutke vähemalt etikett ära - sõnad traditsiooniline ja rahva ei sobi, või võtke siis arseeni aseaine välja.
a
29. november 2014, 12:01
arseeni läheb vaja - suurendada selle kogust 10 korda ja tulemus hea ...
ü
29. november 2014, 20:54
üks juba siputab nüüd ja ... vist enam ei liiguta ka ... sai liiga palju ... vist riisi ...
m
miks küll tootjad arvavad/ 29. november 2014, 08:20
et rahvas on hullult vaimustuses tõrvaveega maitsestatud vorstidest Mina ei ole ja väga vihaseks ajab, et paljudel kordadel pole pakendil kirjas, et sinna grillsöe valmistamisel tekkivat , tõrvast , kondensvett on pandud. No järjest raskem on ilma tõrvata tooteid saada, vanasti ei suitsutanud kodus keegi verivorste.