Aaloetaimed Inglismaal pargisFoto: Agnes Männiste
Toiduuudised
20. november 2014, 14:42

Aaloemahl aitab alistada põletiku (3)

Jahutav, niisutav ja rahustav aaloemahl on tõhus ravijook, mis leevendab põletikku seedetraktis, nahal ja kuseteedes, reguleerib vereringet ning toniseerib naiste sigivusorganeid.

Aaloe sisaldab rohkesti viskoosset taimeliimi ja taaselustavaid polüsahhariide, mis aitavad taastada ja uuendada kahjustunud limaskesti kogu kehas, eriti seedetraktis, nahal, kuseteedes ja sigivusorganites. Niisutav aaloe toidab kuivi ja toitainete puuduses kudesid. Põletikulised ja ärritunud limaskestad tekitavad valu ja ebamugavustunnet ning nende ravita jätmine võib viia pikaajaliste krooniliste haigusteni. Jahutav aaloe leevendab kuumust ja põletikke kogu kehas.

Aaloemahl tasakaalustab seedimist ning puhastab õrnalt maksa. Mahl sobib hästi mao ülihappesuse korral ning võib reguleerida ka veresuhkru taset. Aaloemahl on kergelt lahtistava toimega, kuna stimuleerib sapi tootmist maksas. Mahla maksa stimuleeriv ja puhastav toime aitab parandada vere kvaliteeti ning muuta naha klaarimaks ja soodustab selle uuenemist.

Aaloemahlast saab abi näiteks haavandilise koliidi, Crohni tõve, ärritunud soole sündroomi, kõrvetiste, maohaavandite, akne, ekseemi, psoriaasi, rosaatsea, põiepõletiku, menstruaaltsükli tasakaalutuste ja menopausiaegsete kuumahoogude korral. Välispidiselt kasutatuna leevendab mahl silmapõletikku.

Pukka aaloemahl on filtreerimata külmpressitud täismahl. Mahla valmistamiseks on kasutatud ainult taime lehtede sees olevat geeli, mitte kibedaid lehti. See annab mahlale puhta naturaalse maitse. Mahla valmistatakse mahedalt kasvatatud taimedest ning joogile ei ole lisatud sünteetilisi säilitusaineid. Mahlal aitab säilida 0,1% sidrunhapet, mis on valmistatud tapioki taime mugulatest (maniokitärklis).

Proovi!

Valmistatud ainult geelist, mitte lehtedest.Puhas naturaalne maitse. Ei ole kibe!Küpsetest käsitsi korjatud taimedest.Mahedalt kasvatatud, säilitusaineteta!

Kasutamine

Täiskasvanud 3-6 spl (45-90 ml) mahla päevas ja 2-12-aastased lapsed 2 spl (30 ml) mahla päevas (enne sööki). Mahl toimib paremini, kui juua seda iga päev.Ei soovitata raseduse ajal.

 

Arikkel ilmus ajakirjas Biomarket esmakordselt 2014. aasta sügisel