Toiduuudised

Artikkel ilmus esmakordselt 2011. aasta novembri Tervis Plussis.

Kas MSG on tõesti nii kahjulik? (5)

LISA KOMMENTAAR

Ähh!22. november 2014, 06:19
Olen näinud E621-e isegi meie "Lastevorst"-is
Ähh!22. november 2014, 06:13
Kahtlustatakse, et E621 võib tekitada glaukoomi, kuna selle lisamine rottide söödale kahjustas nende silmi.
Imikute ja väikelaste toitudes keelatud. Aine lisamisel toidule tekib
täidlane liha maitse, kusjuures, liha ennast võib toidus leiduda väga vähesel määral või üldse mitte.
E621 liigne tarbimine põhjustada närvisüsteemi talitlushäireid ja aju närvirakkude kahjustusi
"Maitselisand” või “maitsetugevdaja" kirjutatakse E621
Tekitab ägedaid reaktsioone – tugevatest nahaärritustest kuni oksendamiseni välja.
Et ostjat mitte hirmutada, peidab tootja E621 salapärase formeeringu “maitselisand” või “maitsetugevdaja” nime alla.
hmm21. november 2014, 21:25
Parem kui ei tarbi sellega rikastatud toiduaineid. Eestis pannakse teda isegi saia sisse.
Diabeedik21. november 2014, 12:11
Diabeedikuna, kel vähe insuliini ja kõrge veresuhkur peaksin siis glutamaadirohkeid toite eelistama....aga vähe sööma.
88821. november 2014, 10:12
Ma teadsin, et see aine ei too välja mingeid maitseomadusi nagu pluss poolel üks väidab vaid tekitab sööja ajus mulje söödava heast maitsest. See ongi peamine selle aine kasutamise põhjus. MIngite vürtside asendaja see ei ole sest seda lisatakse ka sinna kus vürtse ei kasutata.
Pealgi on suru vahe ka pulber on laboris toodetud või inimene saab selle looduslikuna mingit vilja süües.
Ühesõnaga käib suur vassimine ning pooltõed on need mille abil tööstus õigustab selle lisaaine kasutamist.