Toiduuudised

Neli toitu, millest kontoritöötajad hoidku näpud parem eemale (7)

LISA KOMMENTAAR

ivar6. november 2014, 19:50
ega ei pea hommikust õhtuni õgima, võtku lonks vett parem. iga päev ühistranspordis näha neid vaprusest värisevaid kontorirotte, kes ainult istuda tahaks :)
kas 6. november 2014, 17:54
kontor on ainuke töö terves eestis.
artikli mõte6. november 2014, 17:14
Niisiis, tuleb süüa rasvaseid ja magusaid asju. Saiakesi, kooke, peekonit jne.
Unustage puuviljad, kohv ja liha, need on surm.
korisev kõht6. november 2014, 16:23
Jääme söömata ja uni ei tule.
Toidud, mis pakuvad looduslikku ja turvalist abi vere melatoniinitaseme tõstmiseks
Taimaa Khon Kaeni ülikooli teadlased on hiljuti uurinud seda, kuidas teatud troopiliste puuviljade söömine aitab looduslikul moel keha melatoniinitaset tõsta. 30 terve täiskasvanu peal uuriti, millised looduslikult melatoniini sisaldavad puuviljad aitavad ka veres melatoniini tõsta. Igale uuringus osalejale määrati nädalaks ajaks kindla puuvilja poolest rikas menüü ning selle käigus jälgiti uriinis teatud markeri taset, mis peegeldab keha melatoniinitaset.
Vere melatoniinitaset tõstsid oluliselt ananassid, banaanid ja apelsinid – ananassi puhul oli melatoniini tase tavapärasest ligi 2,5 korda kõrgem, banaanide puhul umbes kahekordne ning apelsini puhul suurenes see 47%.
Teised uuringud on leidnud, et hapukirssidest saadav melatoniin aitab samuti une kvaliteeti parandada. Rahvusvaheline teadlaste grupp uuris hapukirsimahla mõju unele seitsmepäevase perioodi vältel ning leiti, et uneaja pikkus suurenes keskmiselt 34 minuti võrra, kuna uuringus osalejad jäid kiiremini magama.
Teised toidud, mis aitavad looduslikult melatoniini taset tõsta, on kaer, magusmais, riis, ingver, tomatid, banaanid, mangustanid ja oder.
lõunataja6. november 2014, 16:15
ükskõik milline söök põhjustab unimasust, veri ju suundub makku, seedimine on tõsine töö
?6. november 2014, 15:59
aga mida siis süüa? sellest võiks kah juttu olla oleks artiklil nagu mõtet
seda kah6. november 2014, 16:51
kust raha võtta et saaks üldse kõhtu täis ...