Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
2. oktoober 2014, 13:10

14 toitu, mida ei tasuks külmkappi panna (4)

Kõiki toiduaineid ei tasuks külmkappis hoida, näiteks tomateid, sibulaid või mett. Best Health toob välja 14 toiduainet, mida hoia külmikust eemale.

Sibul − koorega sibulaid tuleks hoida jahedas ja piisavalt õhutatud kohas ning mitte kilekotis. Erand: kui sibul on juba kooritud, hoiusta seda külmkapis suletud nõus.

Kõrvits − hästi õhustatud, kuivas, jahedas ja pimedas kohas, näiteks keldris.

Melon − paljud head toitained hävivad, kui hoida näiteks arbuusi või melonit külmkapis. Kui oled meloni või arbuusi juba viiludeks lõiganud, kata need kindlasti kilega või hoia kinnises nõus külmkapis.

Küüslauk − kuivas ja pimedas kohas hoiustamiseks.

Kartul − mugulaid tasuks samuti hoida keldris, kui see on olemas. Ära pese kartuleid enne hoiustamist ning hoia neid näiteks papist kastis pimedas ning jahedas.

Mesi − toatemperatuuril kuivas paigas. Külmkappi panemine soodustab kristalliseerumist.

Tomat − hoia pigem jahedas kohas. Kui oled juba viiludeks lõiganud, hoiusta külmkapis suletud anumas.

Aprikoos, banaan, kiivi, virsik, ploom, mango − kõiki neid võib hoida laual, kuna nii säilivad toitained neis kauem.

Kohv − jahvatatud kohv ja kohvioad säilitavad toatemperatuuril lõhna ja maitse, kui on suletud vastavasse õhukindlasse pakendisse. Juhul kui sul on suurem kogus kohvi, võid selle panna vaakumpakendisse ja sügavkülma, kus nad seisavad kõige kauem kuni kuu.