Toiduuudised

Friikartulid: kiire kõhutäis igas eas koolilapsele

Silja Paavle, 20. september 2014 12:00

16 KOMMENTAARI

a
app/ 21. september 2014 10:15
Ja varsti oled samasugune kui USA ylipaksud . Nende limmikud ongi friikad ja muu kiire rämps...
a
Anton/ 20. september 2014 22:02
Kõik ühikates elanud teavad, et kõige kiirem ja parem on praekartul! Vist! Ise pole ühikas elanud aga aeg-ajalt tuleb isu sellise asja järele.
t
tont/ 20. september 2014 18:30
kasvav laps vajab ikka valgurikast toitu, aga friikartul valke ei sisalda. friikaid võib ju süüa, aga lisandiks peaks siis olema nt. liha, kala munad,piimatooted.
m
minul/ 20. september 2014 17:50
nad kõrist alla ei lähe. olen paar korda söönud ja vähe aja pärast hakkab halb tunne sees.
s
sama/ 20. september 2014 23:09
siin.....imestan et seda saasta koolilastele soovitavad....emana ma seda heaks ei kiida..liiga rasvane suutäis ja ma ei usu et see lastele just hea valik oleks..
a
agnes/ 20. september 2014 16:38
Hea artikkel..rohkem ei osta..toodetud Poolas...Belgias..olen kodumaise kauba fånn..lugematta tootjamaad olen neid tooteid mönikord ostnud..LÖPP SEL LOOL!!!!
a
agnes/ 20. september 2014 16:38
Hea artikkel..rohkem ei osta..toodetud Poolas...Belgias..olen kodumaise kauba fånn..lugematta tootjamaad olen neid tooteid mönikord ostnud..LÖPP SEL LOOL!!!!
l
lugeja/ 20. september 2014 15:41
Miks peab sellist ebatervislikku toitu promoma? Ja veel nii, nagu oleks see IGAS EAS koolilastele sobiv. Ei ole ju. Peale selle, et on absurdselt kõrge hinnaga, sisaldab igasuguseid mittevajalikke lisandeid.
h
HEH/ 20. september 2014 15:23
ülikooli ajal sai kah ühikas "friikaid" tehtud. Aga ei mingit "dekstroosi" (sünteetiline magusaine!) või "säilitusaineid". Kartulimaitseiane koostisest ma ei hakka rääkimagi!
Kodumaine kartul, lõikasime ketasteks, veidi soola ja pipart ning ahjuplaadiga ahju.
Mis pagana vahet, kas on sakiline või mitte.
Seda enam, et need Poola-Indo_hiina kartulid iseon üksparas keemia.

k
Kuritegu/ 20. september 2014 14:32
Selline artikkel on kuritegelik! Nagu ka friikartulite toiduks nimetamine. See artikkel on avaldatud arstide ja ravimifirmade rõõmuks. Nii on rohkem hädaldajad, kes enda tervise eest ei vastuta, aga tervist rikuvad küll.
ä
Ärma kärgpere./ 20. september 2014 14:20
Siin on koht, kus lodevuspagulasest frau Evelin Ilves peaks sõna võtma :)
k
kodanik/ 20. september 2014 14:01
Rämpstoit, hüperaktiivsed lapsed, töötud vanemad, alko-narko-sõltlased... jne. Või valite puhta, naturaalse toidu, tervise, töö- ja otsustusvõime? Eesti tulevik on igaühe enda otsus!
k
Kusjuures õigesti valmistatud friikartulis on näiteks nii vähem rasva kui ka soola kui keskmises leivas, rääkimata igasugustest muudest lisaainetest, mida leivale selle ilusama välimuse ja säilivusaja pikendamiseks lisatakse. / 20. september 2014 13:47
j
Just. / 20. september 2014 19:10
Selleks pead kartulid ise valmistama. Siin aga toimub sita reklaam.
r
RV/ 20. september 2014 13:17
Ja ei ühtki kartulipakki, mis oleks toodetud Eestis! Kas pole kartuleid või?
l
Lugeja/ 20. september 2014 12:29
Tule taevas appi, friikartul ja koolitoiduks !?