Toiduuudised

ANNA TEADA! Haiglatoit Eestis: kas kõva kõhutäis või pigem näljasurm? (82)

LISA KOMMENTAAR

Arstiabi oli küll väga hea7. september 2014, 21:56
Näiteks Ida-Tallinna Haiglas oli ravi ja kord ja hooldus viimase peal maailma tipptasemel. Menüü oli hea. Toit oleks väga korralik, kui kokad seda ära ei rikuks ja valesti hoidmisega läppanud hais juurde ei tuleks. Isegi leib oli libe ja haises. Kogused on suured ja tooraine kallis, aga üle poole saadetakse puutumatult tagasi, sest süüa ei kõlba. Kogu süü on firmal, mis toite teeb. Firma tuleks seenele saata.
Haigla personal peaks ikka ka saama töö juures rahulikult süüa, muidu kukkuvad kokku oma 18-tunniste valvete ja ööpäevaringsete operatsioonigega. Mida ma nägin, oli see, et kirurgid töötavad mitu ööpäeva järjest. Nadi värk, kui kirurg peab kodust võileiva kaasa võtma ja siis töötama 18 tundi järjest ja 6 tunni pärast jälle 18 tundi järjest ja nii edasi. Kuidas nad veel elus on, täitsa ime. Nii heade arstidega ei tohiks nii halvasti ümber käia.
Sveikis7. september 2014, 20:40
Kuidas see ravi seal oligi,klistiiri ja hiniini.Oleks mu raviarst taibanud kohe klistiiri teha oleks nädal aega valudes piinlemist ära jäänud.Küllap on dieet vajalik organismi puhastamiseks.Kodus ei suudaks paastuda haiglas pole selleks tahtejõudu vaja tuleb vaid uskuda et paastumine teeb ainult head.
karmo5. september 2014, 16:23
Kui mujal haiglates kõht tühjaks jääb tulge sööge läänemaa haiglas pühapäeviti piima manna-kõrvitsa suppi, või siis piima-juurvilja suppi. supper??
Karlis5. september 2014, 12:18
Rakvere Haigla sünnitus osakonnas olin oma naise kõrval ja mulle 186cm ja 94kg kaaluvale mehele toodi lõunaks 2 lusikat kodujuustu ja 4 tükikest heeringat.. häbi häbi häbi Rakvere Haigla!
asd8. september 2014, 01:42
Ega siis sina patsient ole, et sind seal toitma peab.
analüüs5. september 2014, 10:25
Tuli olla Ida Tallinna Haiglas ja toidu üle ei kurda,pigem hea kvaliteediga.Arvestada tuleb ka sellega,millise toidureziimi on arst määranud ja siis alles võiksite hinnagut andma hakata.Kui on ikkagi toidureziim ette kirjutatud ja see kõige soodsam ei ole,siis on toit ikka harjumuspärasest erinev.
Algul jäi portsu ülegi kuna tõeliselt haigena eriti sageli ei jaksagi kõike ära süüa.Juurde ei pidanud kodust küsima,pigem palusin mitte midagi tuua.
praktik4. september 2014, 20:40
Praeguse haiglatoidu kohta ei oska öelda,aga vene ajal tuli kaks korda Seppo kliinikus olla.Esi,esel korral oli allpool arvestust.Kui uuesti läksin,oleks väga hea söökla häbisse jäänud .Küsisin kirurgilt,kes mind opereeris,et kuidas nii tore muutus.Ütles,et lasime vana koka lahti,läks liiga paksuks.Kel pea otsas,saab aru.
Boriss Jeltsin.4. september 2014, 19:35
Nimi muudetud.Minul on puue ja pean iga aasta olema aastas korra kaks haiglas.Nali naljata kui lähen haiglasse ei käi peldikus viis päeva,alles kuuendal päeval lähen.Vat nii see on alati ja haiglast välja minnes olen alati kaalust juurde võtnud.Jõuad koju ja kohe nädalaga on see kaal langenud.Ärge laitke Eesti haiglaid millegi suhtes.Minge käige haiglas Soomes,Hispaanias ja Portugalis siis panete moka kinni.
ok4. september 2014, 18:47
ka palju haiglas istutud nüüd on asi paranenud aga mingi 5 aastat tagasi sain küll väga halva veega tehtud pudru võid ka ei antud saiale ja saigi oli kõva ja supp oli selline kus ei näinud pm midagi sees kõht täis ei saanud 3 päeva nii vahepeal sai eilset putrugi veel hommikuks :) mina lasin endale tuua süüa
On tõesti4. september 2014, 17:00
ette tulnud, et 2-3-4 päeva ei taha toitu nähagi, söömisest rääkimata...Ja siis ühel päeval on niisugune nälg ja isu, et igasugune "löga" läheb keresse, mis mühiseb ja küsid juurdegi. Ju need hinnangud on ka nii ja naa selle pärast, et tervis tõrgub ja toitumisharjumused ei vasta haigla omadele...
Krista4. september 2014, 11:31
Olen pidanud elus suht palju haigla toite sööma.Endises Hiiu onkoloogjas olid väga viksid ja maitsekad toidud.Mustamäega saab ka enam vähem hakkama,kuid Kesk-haigla toidu menüü jätab küll väga soovida.Hallid vettinud kartulid mingi kahtlase ollusega mida nimetatakse kastmeks.Kõige lagi oli piima supp mis lainetas rasvakihist ja seal sees ulpisid meeletult vettinud jahu plönnid mis pidid makaronid olema.Kas siis sellisest toidust peaks inimene sama vitamiine ja kosutust kehale??? Jättis küll halva mulje see toidu lugu seal.
Tädi Anne4. september 2014, 10:18
Olen parasjagu vana, ja mälu on veel korras, er vene ajaga võrrelda:
Ida Tallinna haiglas ja Sõle naistehaiglas on väga toit. Isegi puuvilja anti. Seda on ka parasjagu, nii ei tule isutute portsudest just palju ära vista.
Ja üldse - haiglas olek, jätte kõrvale haiguse, on kenaks tehtud. Eriti kiidan kannatlikke ja sõbralikke hooldajaid ja hoolitkaid ning osavõtlikke õdesid. Arste näeb ju pärast opp vähe:-)
ma4. september 2014, 09:39
Järvamaa haiglas ja TÜ Lastekliinikus on head toidud. Portsjonid piisavalt suured.
mmeti4. september 2014, 09:32
Raske on toita üheaegselt haigeid, surijaid ja rauku. Kuid Hiiu RK, Laste 1, annab küll endast parima, et sellega toime tulla ning tõesti on söögiraha ettenähtud vaid kuni 2.50 eurot päevas. Ja kõigil on ju omad toidueelistused elu jooksul välja kujunenud ning kapriisid. Nii lastaksegi külastajatel kosti väljastpoolt juurde tuua ja hoitakse siis salatid ja lihakraam öökapi sahtlis. Aga kujutage ette mis juhtus tänavusel kuumal suvel pärast sellise toidu söömist...Mõne kliendi peale kulus mähkmetele juba ainuüksi 30 eurot. Ja hooldaja ei tohi kiruda ka mitte, sest tagumikukraapimine on ju tema töö. Parem viidagu haiglasse tükike heeringat või hapukurki, mis annab särtsu ja paneb silma särama.
Pallike :)4. september 2014, 08:16
Ma ei taha vinguda, söök on söök ja hea kui üldse saab :) ok olen nõus, et on maitsetu, aga mõnele jälle meeldib lihtsalt imestan et rasedad seda sööki nii vähe saavad. See kogus tõesti nii väike et kui sööd selle pakutava toidu ära siis jääb kõht ikka tõitsa tühjaks ja väga raske vastu pidada koriseva kõhuga uue toidukorra ajaks. Kui lõunaks pakutakse üks väike kartul ja vesine kaste, siis kas see kogus ei ole väike? Ühest kartulis peab kõht rasedal täis saama ? Karm Et haiglates jah on nii, et toidavad täpselt nii parajalt et kõht täis ei saa aga ka ei sure :)
Jep4. september 2014, 07:54
Tartu Maarjamõisa haiglas on küll väga head toidud ja portsud suured, nii et ei jõua äragi süüa.
rohkelt toitu4. september 2014, 10:42
on sul haiglas seda suurt portsionit vaja?? kulutad rohkelt kaloreid või lohistad niisama koridori peal susse.. tähtis on mitmekesisus, mineraalained, vitamiinid. ning ega igale haigele ju mingit indiapärast rooga saagi anda. köök on üks, on valitud kesktee- toit, mis sobiks nii maohaigetele kui närvihaigetele. mingi suitsuvorst ja muu pask ongi mittevajalik toode. inimesel pole ka liigselt suhkrut vaja. kes aga harjunud sokolaadi sööma, siis tellige külalistelt mida iganes. kasvõi coca colat.. siis on lootus sinna haiglasse jälle millalgi tagasi sattuda.
Tartlane4. september 2014, 07:25
Maarjamõisa toit kõlbas nädalaks väga hästi, oli maitsev ja südamega serveeritud.
raul4. september 2014, 07:22
olin sel aastal Tallinnas 3haiglas,6kuud,nälg pidi silmanägemise ära võtma.jube värk.
4. september 2014, 10:46
kui harjud haiglatoitu ja portsjonisuuruseid ka kodus sööma, siis ehk ei peaks haiglaidmööd trampima. muidugi ei tea, mis tõbi sind vaevas, kuid inimene on, mida sööb.
Nõustun Liinaga Viljandi haigla kohta.4. september 2014, 00:04
Portsjoni suurus ei olegi nii oluline.Täielikult maitsetud,ei gammikestgi soola.Kõige rumalam see pisike kandiline või pakike või mis asi see on.Ära sulanud lödi külmkapis olemata,seest natukene rohekas,vana koppend maitsega.Noh hommikul ikka kõht tühi määrisin leivale ja sõin ära.Tundsin peale söömist hakkasid käima need jäledad või rõhked.Ei läinudgi palju aega mööda kui oksendasin.Oh tsirkust,õde kutsus tohtrid kokku siis hakati hoopis magu uurima.Ütlesin,et asi on hoopi selles võis,järgmine päev oli menüü vahetatud.Viidi piima lürrile üle,peaaegu oleks tossu välja visanud.
No3. september 2014, 23:52
Kogu aeg muud ei kuule, kuidas kõik on nii vaesed, et lausa näljas ja nüüd ei kõlba hailatoit, mis on täiesti normaalne toit, järsku süüa.Kes on hädaldajaks loodud, see hädaldab iga asja kallal.
3. september 2014, 23:47
No on alles hädaldajad, minuarust on haiglatoidud täiesti normaalsed, kolm söögikorda pluss veel õhtul tee ja saiake, ma ai söö kodus kunagi nii palju kui haiglas pakutakse.
4. september 2014, 20:36
kuule haiglaid on eestis ikka üksjagu ja ega igalpool samamoodi ju pole, selle peale võiks ikka tulla..
sivago3. september 2014, 23:30
Ühekorra juhtus haiglas nii,et sanitarid ja toidujagajad napsitasid natuke. Siis vötsid kogemata teise korruse toidujäätme nöu ja jagasid öhtusöögiks välja. Paljud patsiendid ei saanud arugi,et midagi vöiks viltu olla. Möned imestasid,et omapärane toit, kilu pead ja sabad kiselli ja kohupiimaga segamini.
Liina3. september 2014, 23:02
No Viljandi Haigla toidud on olnud juba aastaid lausa legendaarsed, ja kahjuks halvas mõttes. Selge on ju küll see, et nii suures haiglas valmistatakse toitu kateldes ja kodutoidu maitset oleks raske saavutada, aga siiski võiks ikka rohkem pingutada. Nii halvasti maitsevat toitu pole ma tegelikult üheski haiglas saanud. Miskipärast puhvetis, kus söövad arstid ja ka külastajad, on seevastu täiesti söödavad toidud. See tuleb sellest, et haiglal ja puhvetil on erinevad köögid. Nii et oskavad küll kui tahavad. Aga kui arstid ja õed peaks sööma sama toitu mis haiged, poleks puhvetil peale saiakeste midagi müüa :D
3. september 2014, 23:49
Ära aja segast juttu.
Hmm3. september 2014, 22:25
Olin sellel aastal Pelgulinnas. Ja sealne söök küll midagi head polnud. Puder hommikul jube maitsetu ka veniv, õnneks oli jogurt juures. Lõunaks olev guljass täitis ruumi jubeda haisuga, et külastaja küsis minult mitu tundi hiljemgi, et mis see haiseb.. Ühel ōhtul unistati mulle üldse õhtusöök tuua.. Et annab vist viriseda kahjuks küll.
.3. september 2014, 21:45
Kas tõesti ei või linki lisada kust saab ise vaadata? Nii närvi ajab selline asi -.-
...3. september 2014, 20:24
Teate ärge hakakegi üles võtma jälle mingit juttu, kui halb ja paha kõik on... mina pole saanud isegi nsvl ajal nii kehvasti süüa, kui viimased 4 korda HUS s ehk siis Helsingi Ülikooli Keskhaiglas...
mINA3. september 2014, 20:11
Olin Põhja-Eesti regionaal haiglas ja hämming oli suur kui toodi iga toidukorraga värsket leiba ja saia-justkui ahjust tunud.Räägin sellepärast,et töötan hooldekodus ja vanuritele antakse vana leiba.
risto4. september 2014, 10:47
ju oli sel ajal PERH´i krematooriumil tööd vähe :DD mõni asi see siis mõned kuklid küpsetada.
....3. september 2014, 20:10
Tartu Maarjamõisa Kliinikumis päris nälga ei sure aga toidud ei ole väga ahvatlevad.
hetzer3. september 2014, 22:38
Pehmelt hindad. Ütleksin, et Tartu Maarjamõisa lobi ei sünni sealegi süüa.
ema3. september 2014, 19:40
Esimesel päeval peale sünnitust toodi mulle värskekapsa supp!!
bataat4. september 2014, 10:56
mida oleksid soovinud ja mis oleks sinu arvates siis sobilik olnud?
Katrin3. september 2014, 19:01
Olen pidanud olema paaril korral Kuressaare haiglas ja ei kurda üldse. Toidud on lausa koduse moega ja valik vaheldusrikas,
3. september 2014, 17:55
Kiidan Tartu Ülikooli Kliinikumi toite küll väga, toidu sai alati kuumana ja väga maitsvad!!
Väga kehv kogemus Tallinna Lastehaiglas..toit jõudis ema-lapseni külmana ja maitsetu täiesti...
Nii,3. september 2014, 17:55
kes vastutab, et toit enamus haiglas süüa ei kõlba?Haige inimene peaks saama head, sooja toittu.Vanur , kes ise ei suuda süüa, kuidas teda toidetakse?Kontrollige Diagooniahaigla toitte, mida vanuritele antakse?Kas sotsiaalminister on käinud kontrollimas lõuna aeg ette teatamata?Kas peaarst teab , kuidas olukord on toiduga ja toitmisega.Kes vastutab ?
Elsa3. september 2014, 17:52
Jarve haigla toit on selline solk,et patsiendil jai magu haigeks.kodutoiduga tervenes inimene ja magu hoobilt.
6. september 2014, 23:16
Möh? - kui inimene kodutoiduga terveneb, mida krdit ta sinna haiglasse siis ronis?
G3. september 2014, 17:43
Mustamäe haigla toit on nii hull ja rõve ,et andke andeks aga see ei kõlba isegi koerale sisse sööta.
Viimsi H3. september 2014, 17:17
Viimsi Haiglas on väga hea toit. Ainult portsion võiks olla X2.
milleks 3. september 2014, 17:13
selline probleemipüstitus? Haige maksav haigla voodipäeva eest 2.50 ja tahab selle eest päevas 3-4 korda head toitu,sooja koristatud palatit,kasutada duss ja tualett,nõuad aga sanitari kohale,ke ssu tekki kohendab ja peed pühib Millises majutusasutuses saaksite sellise summa eest elada? Haigele on oliuisem tervis,mitte söömine .Reeglina haigel inimesel polegi isu. Igas raviasutuses on olemas avalikud sööklad ja kohvikud ja kui kõhtu täis ei saa,võib endale meelepärast juurde osta. Sugulased,sõbrad tassivad ju ka midagi. Tavakodanik läheb sageli koriseva kõhuga kodus magama. Kui satutakse haiglasse ,hakatakse kohe isandateks ja nõudmistel ei näi lõppu tulevatki.
Alar3. september 2014, 21:13
Sa mõtled ka mis suust välja ajad? Kui mina maksumaksja,satun haiglasse siis loomulikult ma tahan korralikult süüa, ma olen ju selle eest maksnud, ja terve elu maksan, mis sest et vb läheb mul haiglaravi 3 korda elu jooksul vaja...ja see eriti naljakas väide su poolt et haigele on oluliseim tervis mitte söömine,, kuidas haige paraneb ja taastub kui ta saiakontsikuid sööb.... minu arust see 2.50 küsime on juba ülemistuse.... sina ilmselt oleksid sellega ka nõus et ülekäigurada ületates, peaks iga inimene euro maksma?????
6. september 2014, 23:18
Sa Alar oled peast soe - mõtle ise, mida suust välja ajad - tead sa üldse, mida ravi maksba, et sa sellele lisaks 2.50 eest veel restoranitoitu tahad?
Alar3. september 2014, 21:13
Sa mõtled ka mis suust välja ajad? Kui mina maksumaksja,satun haiglasse siis loomulikult ma tahan korralikult süüa, ma olen ju selle eest maksnud, ja terve elu maksan, mis sest et vb läheb mul haiglaravi 3 korda elu jooksul vaja...ja see eriti naljakas väide su poolt et haigele on oluliseim tervis mitte söömine,, kuidas haige paraneb ja taastub kui ta saiakontsikuid sööb.... minu arust see 2.50 küsime on juba ülemistuse.... sina ilmselt oleksid sellega ka nõus et ülekäigurada ületates, peaks iga inimene euro maksma?????
Haige ise ei maksa toidu eest!7. september 2014, 22:04
Kõige masendavam, et just Haigekassa peab selle är solgitud kallist toorainest toidu kinni maksma. Haigekassa maksab toidu, inimene ainult voodipesu eest. Kui sedagi.
2-3. september 2014, 17:12
PERHi sinised toidukastid on alati niisked, toit selles haiseb! Onneks saab suua osta Aatriumist, muidu oleks naljas.
No jah!3. september 2014, 23:22
Ammu teada ju... Paha siga, mitu viga. Kord on maa külmund, kord on kärss kärnas.
....3. september 2014, 17:08
Mustamäe haiglas olen alati raskes seisu sees olnud ja siis ei ole isugi olnud süüa... haiglas ollakse ikka haiged, aga mitte ei minda ennast täis puukima, ega te restorani ei ole, miks selliseid totraid küsimusi üldse esitatakse
Eesti eine3. september 2014, 16:56
Minu armas isa oli nädala haiglas ja see toit mida mina seal nägin oli tõeliselt õudne. Toidul ei olnud isegi toidu lõhna vaid lõhn nagu oleks magustot ja praad ja midagi veel kõik kokku keeratud. Ma olin ise otse töölt tulnuna üsna naljane ja isegi isutama ei ajanud. Vorstikaste oli hall ja väga võika väljanägemisega. Jah, haiglasse ei minda sööma aga see tegevus peaks aitama paranemisprotsessile kaasa. Täna käsi südamel või öelda, et ainus söök mida nägin oma isa söömas ja kohe isuga oli borš. Et siis see söök seal mis pakuti oli ilmselt ellujäämiseks sobilik, st nälga päris ei sure :) mina poputasin oma issit ikka ise viidud söögiga ja usun, et paranemine toimus tänu arstide heale tööle ja lisatoidule mis haiglasse tassitud sai.
vorstikaste..4. september 2014, 10:59
.. on üldse üks maailma rõvedaim leiutis, jahu, vee ning mingit saasta kooslus.
Tarmo Metsar3. september 2014, 16:54
:D Võrus nägin 5 a. tagasi peale oma megatraumat täpselt kui loll ikka 1 inimene olla võib.... Kui kokk küsib, et kas mulle taimetoitlasele maksakastet võib anda, siis peab ikka see kokk puruloll olema. Paar korda pakutigi lihatoite samas. .. Mida ma keeldusin söömast. Ja kui õhtuooteks antud light metanooli sisaldavast jogurtist kah loobusin. Siis lihtsalt vingus personal, et ma ei ole teiste haigetega solidaarne. Sest ma ei söövat lihapirukaid ja jogurteid .... :D
mina..4. september 2014, 11:04
.. tellin endale isegi Glorias pisut glükoosi veeni. ilmselt ka sina? :D
Patsient3. september 2014, 16:51
Olin nädalake PERH-is. Hommikused saiad pudru kõrvale olid alati imepehmed! Kodus teen vürtsikaid toite ja seetõttu tundusid seal kõik veidi "magedad" aga täiesti söödavad ja maitsvad. Ükskord solvusin, et minu vastasvoodi tädi sai endale kolm suurt ja mahlast keedusardelli ja mina ei saanud :(
kuida kellegile3. september 2014, 16:36
olin alles hiljuti mitte vabatahtlikult sunnitud pärnu haiglas veetma kolm päeva kaks ööd! ja eks igale patsendile määratakse oma moodi toit. esimene päev olin puhta nälgas(mitte midagi ei antud).. teine päev anti hommikuks puljongi suppi... millel polnud mitte mingit maitset, ainult värv oli... lisaks oli mingi maitsestamata jogurt millel oli viimne säilivus kuupäev ning maitses nagu hapupiim. ja järgnevadki sööma ajad sisaldasid samu tooteid. Tundub et ülejääke söödeti sisse!!
puhta näljas..4. september 2014, 11:02
.. vett ja glükoosi ikka said? :) kui toit ei meeldi, palu ainult glükoosi ja füsioloogilist lahust, siis kaob ka isu.
M.3. september 2014, 16:35
Tartu Maarjamõisa kliinikus on minu arust väga hea toit. Võib olla nuriseks ainult selle üle, et igaks hommikusöögiks oli sama puder, mis oli üsna maitsetu ja üksluine. Kuid selle korvasid muud toidukorrad, hea ja lihtne eestimaine toit. Aga nälga küll ei jää, pigem isegi on see ports päris suur, et mõnikord ei jõudnudki kõik ära süüa. Samas ega haiglas olles polegi suurt söögiisu, kuid jällegi, see on ainult minu arvamus.
Väga 3. september 2014, 23:16
meeldiv on lugeda, et te ei virise toidu kallal. Ei ole see haiglate toit nii vilets midagi! Olen kindel, et kui nende virisejate kodust söögilauda saaks näha, siis jääks see kindlasti haiglatoitudele alla.
4. september 2014, 20:42
erinevates haiglates on ju erinevad toidud! ju need, kes ei virise said siis paremat toitu mõnes haiglas!
rakvere3. september 2014, 16:26
no rakvere haigla toidud on küll hullumaja maitsetud, pudrud on ka nii kõvad et jube lihtsalt sai\leib hea aga sinna minnes parem oma söök kaasa võtta kui kauemaks minna
Siinkirjutajal4. september 2014, 16:49
on tulnud olla nii Põhja- kui ka Lõuna-Tallinna haiglates ja mitmeid kordi ka Rakvere haiglas. Mul on võrdlusvõimalus, mis lubab väita, et Rakvere Haigla toit oli (vähemalt4-5 aastat tagasi) märgatavalt maitsvam ja mahukam kui pealinna haiglates. Rakveres töötades sai tellida lõunasöögi ka haigla köögist ja see oli täiesti korralik. Kuid kõige vägevam toitlustamine oli kunagi Tartu Struumatõrje Dispanseris, kus patsiente oli suhteliselt vähe. Eks vanasõnagi ütleb, et mida rohkem koeri, seda vedelam lake...
Memm3. september 2014, 16:08
Söök on Tallinnas normaalne.Ega inimene ei peagi oma kõhtu täis puukima ,seda enam et haiglas liigume vähem. Haigla toit on tervislikum.
Maakas3. september 2014, 15:50
Viibisin olude sunnil ühes idapoolses haiglas ja seal oli küll ainuke söödav asi leib/sai... Isegi tatrapuder osati teha seal mittesöödavaks maitsetuks massiks...
pärnu mutt3. september 2014, 15:11
2013 veebruaris olin Pärnu Haiglas - normaalne toit, sain kõhu piisavalt täis.
mari3. september 2014, 15:00
Tartu haiglas suprer maitsvad toidud. Viljandi haiglas parem loobuks toidust. Maitsetud ja kohati ei saa aru mida sisse söödetakse.
Helle3. september 2014, 14:49
Ei saa aru,kas küsimuse püstitajale on tähtis asjaolu,kas me saame tasemel ravi või siis läheme haiglasse sööma. Ilmselt on paljud meist harjunud rohkem sööma kui me ära põletame. Kes soovib restoranitoitu,see mingugi sinna peale seda kui meid on kõbusamaks ravitud. Olen Tartu haiglates olnud korduvalt ja ütlen,et häbi olgu neil,kes toidu kallal virisevad!
4. september 2014, 20:44
ega asi ainult koguses pole, kvaliteet on ka halb. Ja toit ja tervis on omavahel vägagi seotud, haiglas kõike vajalikku toidust küll kätte ei saa.
Annu3. september 2014, 14:48
No PERHi poolt tellitud Eesti Eine "eined" küll on vastuvõetamatud. Kuidas on võimalik veega keedetud kaerahelbepudrule tellise maitset juurde saada? No krt, soola, suhkrut ikka on pudru sisse panemiseks?
eideke3. september 2014, 15:01
tõsi on, eesti eine "eined" on hall plöga
Kert3. september 2014, 17:08
Kas PERHis mitte Dussmann ei toitlusta. Või vähemalt mõndasid üksuseid. Siiski - toores kartul ja rasvast nõretavad supid on põhiliselt nende menüüs sisalduv.
Mell3. september 2014, 14:44
Õnneks pole väga haiglasse asja olnud, aga Tartu Ülikooli kliinikumis sain värske emana küll paar päeva täiesti normaalset ja head toitu. Polnud küll mingid restoraniroad, aga hea ja maitsev kodune söök.
biili3. september 2014, 14:28
Kui haiglasse väga kauaks ei sattu,siis pole viga,aga parem vaadake vanadekodu üksluiset toitu,mida pead elupäevade lõppuni sisse ajama
Mina3. september 2014, 14:24
olen olnud päris mitmes Tallinna haiglas ja ei nurise. Toit on olnud söödav ja piisav, kodust palusin tuua vaid puuvilju ja oma marineeritud kurke. Kohati jäi isegi toitu järele. Mulle tundub, et see haigla toidu kirumine nii rohkem poosetamine...
4. september 2014, 20:45
tallinnas ja tallinnas, sa selle peale ei tule et kõik ei ole tallinna haiglas?
pårnakas3. september 2014, 14:09
Olen Pårnust ja ei julge haiglasse minna..Elukindlustus on tegematta..aga sööki olen tuttavale viinud kūll..tehke omad jåreldused
pärnu mutt3. september 2014, 15:12
Ära mine jah - saavadki ristiinimesed end paremini seal ravida.
pårnakas3. september 2014, 14:09
Olen Pårnust ja ei julge haiglasse minna..Elukindlustus on tegematta..aga sööki olen tuttavale viinud kūll..tehke omad jåreldused
Uno3. september 2014, 14:09
No...Magdaleena haiglas oli toit,suurepärane ja teenindus 5+!:)
Tugev 4+3. september 2014, 14:00
Olin suvel 4 nädalat Tartu Maarjamõisa kliinikumis. Söök oli vägagi tasemel, mitmekülgne ja piisav. Minul jäi ülegi. Hommikukohv (kuum vesi + lahustuva kohvi pakend) oli ainus asi, mis oma nime välja ei kandnud. Tugev 4+
3. september 2014, 13:55
Nälga just ei sure, aga midagi maitsvat seal ka pole. Haigena niigi isu kehv ja siis suru vägisi seda maitsetut löga sisse, et näljas ei peaks istuma.