Foto: ALDO LUUD
Toiduuudised
3. september 2014, 13:41

ANNA TEADA! Haiglatoit Eestis: kas kõva kõhutäis või pigem näljasurm? (82)

Üldjuhul ei paista lõunasöök haiglas silma just liigse isuäratavusega, aga on ka vastupidiseid näiteid, tõdeb Daily Mail ja näitab oma sõnade kinnituseks veebiküljel pilte paarikümnes eri riigis pakutavast.

Teiste hulgas on objektiivi ette jäänud ka lõunasöök Eesti haiglas, kus kandikul seisab taldrik känkras kartulipudru, värskekapsa-hakkliha hautise ja kurgi-tomatisalatiga. Lisaks klaas piima, viil leiba ning magustoiduks Moskva sai (artiklis nimetatakse keedukreemi küll puuviljatäidiseks) ja tee. 

Näiteks võrreldes poolakatega on meil väga hästi läinud.

Samas hoiatatakse artikliski, et kui peaksid Poolas haiglasse sattuma, ootab sind seal tõeliselt närune ninaesine: hommikul tuleb leppida vaid ühe röstimata saiaviilu, võikuubiku, pooliku kurgipunni ja vorstijupikesega a la pool sardelli.

Oluliselt parem pole olukord ka Norras, kus lisaks kohvile ja veele seisavad kandikul saiaviil, või, kaks ampsu toorsalatit ja üks pihv.

Seevastu Jaapani haiglates ootab patsiente märksa mitmekesisem lõunasöök kui enamik Tallinna kontoriametnikke endale palgapäevalgi lubada tavatseb. Haigele serveeritakse suur kandikutäis erinevaid köögivilju, liha, kala, nuudleid ja kastmeid.

Vägisi panevad suu vett jooksma ka 3-käigulised lõunasöögid Pariisi ja Austraalia haiglates.

Ajaleht nimetab Eesti haiglates pakutavat üsna värvikaks ninaesiseks. Kuidas aga asi kohapealt vaadates paistab? Millised on teie kogemused haiglatoiduga?