Toiduuudised
30. juuli 2014, 12:07

Õhtulehe toidukool "NÄMM-NÄMM!": kuidas kasvatada estragoni

Õhtulehe veebitoimetus külastas Süvahavva loodustalu, uurimaks, millised maitse- või ravimtaimi võiksid olla igas aias.

Meie giidiks talu aias oli loodustalu perenaine Reet Pettai, kes on maitsetaimede kasvatamisega tegelenud juba 15 aastat ning kes kasvatab oma talus praegu 40 erinevat sorti maitse- ja ravimitaimi.

Videosarja järjekordses osas tutvustas Reet Pettai estragonpuju. Estragonpujul kasutatakse noori võrseid ja lehti, mida võib säilitada eelkõige sügavkülmutatult, kuna kuivatades kaotab ürt osa oma maitsest.

Eriti populaarne on ta Prantsuse köögis ning estragon on tuntud béarnaise kastme koostisosa.