Foto: MARI LUUD
Toiduuudised
30. juuni 2014, 20:31

Külastajad Tartus suletud legendaarsest söögikohast Tsink Plekk Pang: kvaliteet oli nagunii langenud (28)

"Viimasel korral seal käies ei lasknud ma toitu isegi kaasa pakkida. Lisaks oli ooteaeg meeletult pikk," kirjeldab eile Tartus suletud restorani Tsink Plekk Pang söögi ja teeninduse kvaliteedi langust kohta hiljuti külastanud Mari.

Karl, kellele tuli uudisena, et Tsink Plekk Pang on kinni pandud, meenutas, et lapsepõlves käis ta isaga tihti Panges Hiina toitu nautimas. Kõige paremaks roaks hindas ta Buddha Aurat – kastme sees küpsetatud baklažaane pähklitega. Karli arvates oli toidu kvaliteet restoranis viimasel ajal kehvemaks jäänud: "Vahepeal tundus, et Tsink Plekk Pang käis põhja. Toidud olid kehvad. Kuid kui eelmisel kevadel sinna jälle läksin, siis üllatusin – toit oli päris hea."  Ka Tsink Plekk Pange vaid mõne korra külastanud Grete oli arvamusel, et toidukoha maine on alla käinud.

Mari kurtis veel teenindajate osavõtmatuse üle. "Talvel Panges toimuvale üritusele minnes ei olnud klienditeenindajad nende enda söögikohas peetavast üritusest isegi teadlikud ega suutelised klienti reserveeritud laua juurde juhatama," kehitab Mari õlgu.

Tsink Plekk Pangest üle tänava asuva Meat Marketi klienditeenindajad naabersöögikoha sulgemisest tulenevat kundede juurdevoolu veel märganud pole. Kuigi nad ei salanud, et käisid konkurentide pool pakutavat tihti mekkimas, jätkus neil kriitilisi sõnu toidu kvaliteedi ja ooteaja pikkuse kohta. Meat Marketi töötaja, kes just hiljuti Pangest toitu koju tellinud oli, kirjeldas, et vanasti olid Pange toidud värsked ja krõmpsuvad, viimati koju saabunud toit aga õline ja vähe isuäratav.

Seevastu jätkus linnas jalutuskäigul olnud Enel, Maiel ja Vilvel äsja uksed sulgenud restorani kohta vaid häid sõnu: väga lahke personal ja head söögid. Eriti kiitsid daamid toidukoha salateid.

Andre ja Tiina olid arvamusel, et pikaajalise staažiga toidukoha kinnipanek on Tartu linnale suureks kaotuseks, kuid leidsid ka, et koht oli juba oma erilisuse kaotanud, kuna Tartusse on viimasel ajal tekkinud teisigi idamaise menüüga söögikohti.

Küütri tänaval asuv Tsink Plekk Pang pakkus idamaiseid hõrgutisi ühtekokku viisteist aastat. Kuigi restoran pühapäeval suleti, saavad kõik tsinkplekkpanglased ehtsaid Hiina roogasid nautida veel Viljandi Folgil ning suvisel Hauka laadal.