Toiduuudised
14. juuni 2014, 18:00

Tänavatoidufestival Telliskivi loomelinnakus

"Meie esimene festival on kulinaarne reis ümber maakera, kus enim saab tutvuda kohalike, Aasia ning Lõuna-Euroopa toitudega," selgitab festivali peakorraldaja ja Telliskivi loomelinnaku sisujuht Raimo Matvere.

Korraldajate soov on tuua Eestisse teadmine, et tänavatoit ei tähenda rasvas vettinud friikartuleid ja ilmetut halli pihviga burgerit, vaid on väga kirev ja maitsenüansirikas maailm, mis paljudes kultuurides on lahutamatu osa igapäevaelust. Tänavatoidu põhireegel on lihtne – see valmib kiiresti, seda on tänaval või õuetingimustes lihtne süüa ja ta on tihtipeale üllatavalt maitsev.

Kui seni arvati, et parimad kohad tänavatoidu söömiseks on Aasia ja Lõuna-Ameerika, siis selleks pühapäevaks peaks sellesse nimekirja lisanduma ka Telliskivi loomelinnak Tallinnas.

Kella 11–20 pakub seal tänavatoitu üle 40 kohviku-baari, restorani, toidukäru ja müügipunkti!

Kindlasti tasuks üles otsida ka EXPO Milano 2015 Eesti tänavatoidukonkursi telk, kust saab osta finaali jõudnud roogi ja aidata välja valida see roog, mida järgmise aasta mais Milanos pakkuma hakatakse.

Sissepääs festivali alale maksab 1 euro, alla 10aastased pääsevad sööma tasuta. Kindlasti tasub kaasa võtta sularaha, sest kõigis söögikohtades kaardiga maksta ei saa. Vaata täpsemalt http://telliskivi.eu

Kodust kaugemal toimuvate toidufestivalide kohta leiab infot www.foodfestivalseurope.com