Eesti Parima Toiduaine konkursil valiti võidutooteks Farmi Köögi Kreeka jogurtite sari. Foto: Farmi.ee
Toiduuudised
24. aprill 2014, 13:01

Mida eelistasid Eesti Parima Toiduaine konkursil kokad, kaupmehed ja ajakirjanikud? (1)

Eesti Parima Toiduaine konkursil valiti võidutooteks Farmi Köögi Kreeka jogurtite sari. Konkursi raames tegutsenud kokkade, kaupmeeste ja ajakirjanike erižüriid oleksid aga Parima Toiduaine kuldmärgi andnud sootuks teistele toodetele.

Kokkade žürii valis oma meelistooteks Alma Muah! rukkileiva-kaneeli koorejogurti, mis jäi piimakategooria toodete hindamisel napilt alla konkursi üldvõidu võtnud Farmi Kreeka jogurtile.

"Kõik žüriis osalenud kokad tõdesid, et rukkileiva-kaneeli koorejogurt oli lihtsalt sedavõrd puhta ja naturaalse maitsega, et pälvis kõrgeimad punktid. Kokad hindavad toitu tavatarbijast erinevalt, pigem kui toorainet – seetõttu ootame, et maitse annaksid ehedad ained, mitte maitsetugevdajad või tehisained. Selles jogurtis oli ehe rukkileib selgelt tunda ja mõnus kodumaine mekk pälvis kokkade kiituse," ütles Eesti Peakokkade Ühenduse juht Rudolf Visnapuu.

Esmakordselt kogunes konkursi raames ka jaekaubanduse esindajatest koosnev kaupmeeste žürii, mis pidas parimaks Rannarootsi Lihatööstuse Viini šnitslit.

"Tänavu otsustasid suurimate jaekettide esindajatest koosnenud žürii anda Kaupmeeste Lemmiku tiitel Viini šnitslile, mis on valmistatud kvaliteetsest lihast ja valmib kiirelt. Kaupmeestele meeldis selle puhul ka asjaolu, et toode on toorel kujul meie turul ainulaadne. Šnitsel on maitsev, hea välimusega, meeldiva lõhnaga ning lisaks ka kenas pakendis – selles tootes on kõik tasakaalus," vahendas kaupmeeste muljeid Kaupmeeste liidu tegevdirektor Marika Merilai.

Ajakirjanikest moodustatud žüriilt pälvis kõrgeimad punktid Pai Pluss smuutide sari, mis tunnistati ka parima mittealkohoolse joogi kuldmärgi vääriliseks. Meedia žürii kutsuti esmakordselt kokku 2013. aastal – ka siis eelistasid ajakirjanikud joogitoodet, andes kõrgeimad punktid Saku Kuld filtreerimata õllele.