Toiduuudised

Nimi ei riku meest ehk veerand proovitud lihapalle ei sisaldagi liha (21)

LISA KOMMENTAAR

17. aprill 2014, 17:34
Oli mis oli vene aeg aga sellist nöörimist ei olnud... Oletame, kes ma ka ei ole või millise nime all ma ka ei eksisteeriks: eraisik , edasimüüja, kaubandusvalitsus, siis veneajal, kui ostsin näiteks KALEVIST kommi, siis tohtisi panna lisa, kaliimalt müüa vaid teatus %-did. Nüüd lisa ja müü nii kallilt kuni lolle leiad, kui ei leia, lased hinda alla...... Nii ka vorstiga: lisad udaraid, sabasid, nahka....seni kuni ostetakse ja no muidugi kirjutan peale et 100%-ti LIHA!!!
Lible17. aprill 2014, 17:24
Kuid, kuidas seda nüüd nimetada...., üks ütleb vaat et või, teine määre, kolmas margariin.... ja loed paki pealt ........sisaldab VÕID!!! 0,4% !!! Mis ta siis on?
Ostad sealiha konservi.......sisaldab udaraid nii ja nii palju %-te, seanahka nii ja nii palju %-te aga liha 15-20%. Mida me siis sööme lõpuks....udaraid, nahka või liha?
Teame, et vene ajal läks lihakombinaadis ainult sea kisa kaduma .....aga kas praegugi see kestab......!?
Ühe anekdoodi sisus oli ka ütlemine, kui ameeriklane küsis venelase käest.....millest su hommikueine tehtud on, vastus: uho, gorlo, nos, h..i, pi..da i hvost! Ju siis meie vorstitootjad ka nii talitavad....
Praegu ostad LEMMIKU vorsti poest.... Kas mõni teab, mis originaali, retsepti järgi sees peab olema? Looma- või sea keel!!! Kus praegu on? Ei taha sigu solvata aga parajad sead on küll vorstitegijad!!!!!!!!
Ja siis ütlevad, et sööte LEMMIKUT!?
see ikka lihamaitseline pall12. aprill 2014, 14:28
konsistentsist7. aprill 2014, 11:32
Mille poolest erineb hakkiliha ja kotletiks vormitud hakkliha konsistents, kui ta on hakitud sama hakkilhamasinaga, ja ei ole lisatud lisaained?
Burger või kotlet mis vahet seal on7. aprill 2014, 11:23
Selge:
Kartul on kartul mis vahet seal on
Tomat on tomat, mis vahet seal on
Makaron on makaron, mis vahet seal on
Seen on seen mis vahet seal on
õie7. aprill 2014, 08:33
miks küll lubatakse sellist saasta toota, tootke vähem aga normaalset toitu, kas toiduainete tootjaid ei kontrollitagi
Lubamatu!7. aprill 2014, 08:30
Ei söö selliseid puru täis topitud pallikesi.Kotlette teen ise,panen juurde mida soovin.Ja millist hinda julgetakse veel küsida.Ma ei tea ,kus on toiduliit,tarbijakaitse,tervisekaitse,toidulaborid?Millega ja kelle huvides eksisteerivad?Need pooltooted, vorstid,viinerid, ei kõlba ju süüa.On üksikuid tooteid,kus liha 80% ulatuses,mida suvel grillida.Üldiselt on toidud nii untsu keeratud,olgu kon.tooted,kommid, joogid, juustud,jäätised,no konservidest ei tasu rääkida, jälk.Ja kõik on lubatud .
Igatahes6. aprill 2014, 20:20
Panevad ohkama need igasugused tundmatud ained. Katsun ikka hoiduda rämpsust, aga sama kiirusega läheb see ainetega solkimine toormetele lähemale. Näitas telekas, kuidas poolikud sea lihakehad juba täis süstitakse. Peale seda üllatust käin ühe talu lihapoes.
hmm6. aprill 2014, 18:56
Ei osta ühtegi, sest puhas kanafilee on palju odavam. Praadimise eest 3€ juurde maksta? Tänan ei. Ma elusees ei usu neid liha sisaldusi, sinna pannakse lihtsalt solk sisse mida puhta lihana mahamüüa ei saa.
u.6. aprill 2014, 18:20
Oled midagi kuulnud sellest, et konsistentsist sõltub ka maitse. Milleks siis hakkliha, sinu loogika järgi võiks siis ju niisama terve sea või lehma vardasse ajada. Ja väga hästi püsib koos. Mina teen kotlette 100% lihast+ maitseained, maitse asi. Mingit jahu ega saia ma sinna igatahes ei pane, sest see ei ole minuarvates vajalik ega anna midagi juurde. Burger või kotlet mis vahet seal on, ma vaatan koostist mitte nime.
6. aprill 2014, 17:18
ja need sinu nn kotletid on burgerid
Kaubamaja kotletid, kg6. aprill 2014, 17:15
Kotlettide koostis: seahakkliha, mugulsibul, sai, kanamuna, sool ning must purustatud pipar. Ühe kotleti kaal ca 150 g
to u6. aprill 2014, 17:11
Kaubamaja toidupoest kotletid 100 % lihast??? Nad ei püsigi koos, kui on ainult lihast. Ja miks üldse siis naha vaeva kotletide tegemisega, hakkliha võib praadida niisama.
u.6. aprill 2014, 16:41
Miks ei võiks kotlette 100% lihast teha? Mina küll teen ja 100% lihaga kotlette saab ka osta Kaubamaja toidupoest. Maksab u 8€ kilo. Misjaoks veel sai, muna ja koor hea on seal sees? Need toiduained ei sobi ükski lihaga kokku. Aga see millest koosnevad lihapallid, viinerid jne on küll ajuvaba. Milleks selline rämpstoidu promomine? Need asjandused ei kõlba ükski süüa ega koosne ka toidust. Kas peenestamata ja kokkupressimata kananahka, seakamarat, pekki ja muud sodi eraldi sööksid? Aga kui ei näe, siis kõlbab küll? Päris liha on pealegi oluliselt odavam.
kuule, Tiit6. aprill 2014, 15:49
Sa oled naljatilk. Ei ole näinud ühtegi retsepti, kui lihapallid koosneks ainult lihast (oi, ühs siski on - James Oliveri Rootsi lihapallid, aga see retsept üldse on spetsiifiline). Võibolla sa teed ka nt kotlette 100 % lihast. mina küll mitte - lisandid- sibul, porgand, muna, koor, pisut saia.
Tiit6. aprill 2014, 13:26
Need ei ole lihapallid. Need on lihapalli sarnane toode.
valla6. aprill 2014, 13:02
Huvitav, kes need on, kes sellist s***a söövad? valla ja ma ei tea mis imelikke koeratoidubrände veel olemas on.
ja6. aprill 2014, 12:18
miks siis veel imestada,et lapsed allergilised ja paksud.Kõigepealt peaksid toitumisspetsialistid tegelema selle rämpsuga mida meile poes pähe määritakse kalli raha eest.Kogu söömiskõlbmatu kraam ikka lasteviineritesse ja lihapallidesse! Kõigil inimestel pole aega alati lihaga mässata ja tahaks midagi kiirelt teha aga praegu selliseid tooteid vist enam ei olegi mis süüa sünniks.Ainult soja.Ise kasutan ka ainult liha ja turu hakkliha sest talunikud veel sojat sinna ei topi.Laps keeldus juba mitu aastat tagasi igasuguseid vorstikesi söömast.Vaevalt Talleggi ja muude lihatööstuste omanikud enda toodangut suhu panevad.
to Tule taevas appi6. aprill 2014, 12:17
No midagi peab sinna ju panema, kui liha ''liha''pallidesse ei jagu.
Minu arvates on üldse naeruväärne, et toiduainetööstuses puuduvad igasugused reeglid. Müü aga sojajahu liha pähe, vadakut jogurti pähe ja piimapulbrist tehtud ollust koorejäätise nime all. Vaadake meie suuttootjate ''koorejäätiseid'', neis on kõike muud kui koort - alates vadakust lõpetades taimerasvaga, aga pakil on suurelt kirjas koorejäätis, kuigi reaalset koort on seal sees ehk 5-10%. Toidupoes käik on nagu aardejaht, kas täna leian toitu, milles on ka söögiks mõeldud toorainet sees või mitte.
Igasuguseid lihaolluseid ei olegi mõtet osta. Kui ikka 300g linnu-või sealiha tundub kallim ja vähemkasulik ost kui 500g lihapalle või viinereid, siis on inimesed kaotanud igasuguse loogilise mõtlemisoskuse. Eriti kahju on mul väikeste lastest, nemad ju ise ei saa valida ja juba väikeset peale harjutatakse neid kunstmaitselisi käkke armastama. Peaaasi, et saaks palju ja odavalt. Pigem võiks olla vähem ja kvaliteetsemat, niikuinii eestalsed söövad üle.
Tule taevas appi6. aprill 2014, 11:04
gluteen, sojavalk jne...
Kõik tooted on mingisugust jama täis topitud.. jubeee
sööbik6. aprill 2014, 09:46
Kulla inimesed, vaadake pallide kilohinda ja siis mõelge palju kanafilee või korralik sealiha maksab. Kartulipüreega pallid 8€ kilo, tule taevas appi! Ostke liha ja tehke ise kotlette, palle, šnitslit vms ning lõpetage raha raiskamine mingi kalli rämpsu peale.