Toiduuudised

Koogimaailma klassika: Napoleoni tort (25)

LISA KOMMENTAAR

tarkpea17. jaanuar 2015, 13:46
kuulge rahvas minge oma ''keemia'' ja ''e-ainete'' kartusega õige metsa, kui oskate siin kommenteerida- järelikult oskate internetti kasutada, minge ja uurige vähe. täiesti tavalises õunas, mis on oma aiast puu otsast korjatud sisaldab vähemalt 7 e-ainet! (õuna puhul on pooled nendest happed). ma lihtsalt ei saa aru, miks te kardate asju, millest te midagi ei tea?
nipitiri17. jaanuar 2015, 13:36
ei no jah päris hea nali. no kuna te hakkate aru saama va tainapead, et Eesti Pagari Napoleoni kook ja Poesia on üks ja sama, ehk isegi sama plaadi pealt. järelikult pole see teie test adekvaatne ja hindate silti rohkem, kui maitset. muide see kehtib terve poesia sarja kohta! olen ise selles firmas töötanud muidu....
Sander19. jaanuar 2015, 18:40
Sul on õigus, Napoleon Poesia ja Eesti pagari oma on täpselt samad. Ise pakkinud ja valmistanud neid. enamus poesia sarjast jah sama nt meekook aga nt maasika oma on erinev natuke (klaaro mis peale läheb on tume vs tavalisel selge). seega jäi ise ka kahtlus verre vb asi oli selles et erinevast partiist sattunud.
Mul on originaalretsept!7. jaanuar 2014, 11:02
Minu vanaema eestiaegne retsept ja seal on kreemiks või-ja piimakreemisegu. Vahelehed ei ole aga mitte lehttaignast vaid imeõhukesest muretaignast. Ühele kihile võis vahele panna ka hapukamat keedist, see andis särtsu, sest kook on ikkagi üsna rammus ja magus. Nii taignasse kui ka kreemisse lisati aga sorts head konjakit või brändit, kreemisse sidrunikoort ja vaniljet. Seda kooki olen teinud pidulikeks puhkudeks ja võin õelda, et laualt kaob ta külaliste kõhtu kiiremini kui ükskõik milline teine laual olev maius ja juba küsitakse teist tükikest lisaks;).
Toomas5. jaanuar 2014, 22:19
Aga kas,te olete proovinud Napolioni torti päevalille õliga. Täiega läks prügikasti. Seda võib teiega juhtuda Ukrainas. Maitse erinevused?
estover5. jaanuar 2014, 19:39
Õige napoleoni tort siiski ei käi lehttaignaga vaid spetsiaalsest taignast valmistatud õhukeste plaatidega mis pärast ööpäev seismist koostöös kreemiga muutub veelgi õhukestemateks kihtideks.
kiisuke auh5. jaanuar 2014, 19:11
Poes müüdavad ei kõlba kassisaba alla kah.
Ja-jah5. jaanuar 2014, 11:49
Traditsiooniline ja klassikaline Napoleoni kook on ilma moosita. Moosi lisamine näitab seda, et kook oma headuses ja puhtas maitses pole kas eesmärk või pole retsept ja valmistamisviis õnnestunud.
rebane5. jaanuar 2014, 10:16
Parim kreem on siiski või ja kondenspiimaga lisaks sutsu konjakit:)
rebane5. jaanuar 2014, 10:12
Parim kreem on siiski või ja kondenspiimaga :)
Lible5. jaanuar 2014, 10:11
Teen nüüd reklaami Euro pagarile kes on suutnud siiani teha rosinakeeksi ilma sünteetika maitseta!!! Või teab keegi veel paremat keeksi rosinatega!?
Kes ütleks, kust võiks osta õiget meekooki, praegused on hullemad kui plönnid, no sellist - millist tehti 50-ndate lõpus ja 60-ndatel Pärnus..... Pärnakad teavad hästi, Riia mnt. söökla kõrval oli kitsas kondiitri-pood!
Lible5. jaanuar 2014, 10:01
On see Napoleon plönn või mitte, mina seda ei söö...., vähemalt keedukreemiga... Kui, siis Olümpia oma, kui veel teevad..... Head, väga head mälestused on.....
landlord5. jaanuar 2014, 08:35
Õige on väide, et tänapäeva kondiitrid ei viitsi enam teha sellist kooki, mida tehti näiteks 60ndatel aastatel (hea küll, mõni ei oska ka). Eks taga omajagu tegemist muidugi on ja kilohind läheks ka seitsmest euurost üle, aga - saab ikka küll kui tahetakse.
küsija5. jaanuar 2014, 07:30
Miks kasutatakse toortõlget vene keelest - puudersuhkur? Eesti keeles on sõna TUHKSUHKUR!
Ei oska tänapäeval kondiitrid seda kooki teha. Kummaline on väide, et ei saavatki enam teha sellist kooki, mida tehti näiteks 60ndatel aastatel?! Kui ei suuda, ärge tehke, igal juhul selle nime all.
.5. jaanuar 2014, 02:03
Kunagi oli Kaarli kiriku lähedal väike kohvik Võiroos. Sealne Napoleoni kook oli maailma parim. Siiamaani nutan taga.
Njh5. jaanuar 2014, 00:49
Need koogid, mis siin nimekirjas olid ei kõlba mitte kuhugi. Kõige parem napoleoni kook tuleb Saare Pagarist. See on see kõige õigem. Nendel teistel kookidel on mingi ebamaine puru koogil peal. Tegelikult peaks see olema ikka lehttaigna puru. Kellel võimalust proovige ära. Need mis siin testis olid on tõsiselt rõvedad.
filosoofina4. jaanuar 2014, 21:37
tihti mõtiskelen mis nendel napoleoni kookidel valesti on ja miks ta vanasti hea oli, üks asi on ehtne lehttaigen se kõvem kiht peab munaga olema ja mure kiht ehtsa võiga, mitte mingi valmistaigen
tohman4. jaanuar 2014, 19:35
Vaatasin pilte ja iga karbi peal oli koostises kirjas E ja siis numbrid. Vaatasin enda retsepsti üle ja minul küll selliseid asju retseptis pole...
tohmu4. jaanuar 2014, 18:01
Sööge ise oma taimset vahukoort.
hobikokk4. jaanuar 2014, 17:47
Werneri oma maitseb hästi, kuid parimat Napoleoni kooki saab ikka kohvikus Komeet. Teised poes müüdavad koogid ei meenuta mitte millegi poolest napoleoni kooki.
werner4. jaanuar 2014, 17:05
Werneri oma on vaieldamatult parim, pole kahtlustki.
4. jaanuar 2014, 16:17
minu arust on werneri oma ikkagi parim!
grun4. jaanuar 2014, 15:55
Ostsin EESTI PAGARI NAPOLEONI kooki vana tuttava retsepti järgi jõululauale aga ei mäleta küll et vanasti pidi koogisöömisel noa abiks võtma kuna alumine kiht on kui kummist ja kasutades ainult lusikat on oht et leiad koogitüki laualt halvemal juhul põrandalt.Osa koogist seisab kapis siiani sellist meieperes pole nagu eriti juhtund.Vot nii on lood vana tuttava retseptiga.
Kokk.4. jaanuar 2014, 15:33
Ei osta ühtegi poe kooki.Mul läheb süda pahaks ,selle keemiavahukoore , igasuguste pulbrite, margariinide ja sünteetika kasutamise pärast.See kook jääb kurgulakke kinni,tänu margariinile.Kodus teha on ikka õige kook.Teen lehed alati ainult võiga,kreeme võib teha mitut moodi, lisada võid ,kohvi või vahukoort, sidrunikoort või vaniljet,haput toormoosi või marju, miks mitte kui soovi on.Need pole söödavad mis müüakse,üks magus ,jube käkerdis.Sorry!
endel4. jaanuar 2014, 15:21
kahjuks sobib eestist saada olevatele napoleoni kookidele ainult üks ühine nimi ...plönn
kahju on inimestest, kes ostavad selverist karbi sees plönni ja arvavad, et söövad napoleoni kooki.