Platzi peakokk Silver Teeääre võileibFoto: MATI HIIS
Toiduuudised
13. oktoober 2013, 11:45

LEIVANÄDAL: Rostbeefi-kilu võileib 63-kraadise munaga! Kas trumpad üle? (6)

Täna on viimane päev esitada töid konkursile parim koolivõileib! Möödas on aeg, kui koolis pidi lõunaks sööma vaid suppi või kala. Meie tahame võileiba! Vingeid võileibu, võileibu liha ja kanaga, võileibu kala ja juurviljaga. Me tahame maailma vingeimat koolivõileiba!

Vaata kampaania kohta lähemalt Facebookist (https://www.facebook.com/rukkileib).

Vaata Platzi peakoka Silver Teeääre imelist võileiba!

Rostbeef

Pruunista pannil veiselihatükk, maitsesta soola ja pipraga ning vii küpsetusahjus 180 kraadi juures liha sisetemperatuurini 58 kraadi. Jahuta ja viiluta.

Leivapätsid

Pudista leib potti ja kalla peale tumedat õlut. Soovi korral võid lisada pähkleid ja vürtse. Blenderda leib massiks, vooli massist pallikesed ja mudi odrajahus nendest õhukesed leiva(pannkoogid). Küpseta 180 kraadi juures 6-10 minutit.

Kilu-kapparikatse

Vürtsikilu 6 tükki
Oliiviõli 4 cl
Kapparid 10g
Sool ja pipar
Parmesani juust 20 g
Helmans majo 200g
Sidrunimahl 0,5 teelusikat
Püreeta kõik komponendid blenderis peale majoneesi. Sega majonees vipsliga majonees massile ja kaste olemas.

63-kraadine muna

Keeda muna kaks minutit, et munavalge jääks poolvedel, paneeri muna riivsaias ja friti õlis

Kas teadsite, et võileib ehk sandwich on juba enam kui 300 aastat vana toit ning tema looja Krahv Sandwich Inglismaalt armastas võileibu, kuna neid oli lihtne valmistada, lihtne süüa ning kahe tüki imehea leiva või saia vahele võis panna kõike mille järele hing ihaldas.

Võis teha kahe-, kolme- või neljakordseid võileibasid, võis teha magusaid ja soolaseid. Võileiva tegemisel on piiranguks vaid kujutlusvõime!

Kas trumpad Silveri üle?