LEIVANÄDAL: Rostbeefi-kilu võileib 63-kraadise munaga! Kas trumpad üle? (6)
Vaata kampaania kohta lähemalt Facebookist (https://www.facebook.com/rukkileib).
Vaata Platzi peakoka Silver Teeääre imelist võileiba!
Rostbeef
Pruunista pannil veiselihatükk, maitsesta soola ja pipraga ning vii küpsetusahjus 180 kraadi juures liha sisetemperatuurini 58 kraadi. Jahuta ja viiluta.
Leivapätsid
Pudista leib potti ja kalla peale tumedat õlut. Soovi korral võid lisada pähkleid ja vürtse. Blenderda leib massiks, vooli massist pallikesed ja mudi odrajahus nendest õhukesed leiva(pannkoogid). Küpseta 180 kraadi juures 6-10 minutit.
Kilu-kapparikatse
Vürtsikilu 6 tükki
Oliiviõli 4 cl
Kapparid 10g
Sool ja pipar
Parmesani juust 20 g
Helmans majo 200g
Sidrunimahl 0,5 teelusikat
Püreeta kõik komponendid blenderis peale majoneesi. Sega majonees vipsliga majonees massile ja kaste olemas.
63-kraadine muna
Keeda muna kaks minutit, et munavalge jääks poolvedel, paneeri muna riivsaias ja friti õlis
Kas teadsite, et võileib ehk sandwich on juba enam kui 300 aastat vana toit ning tema looja Krahv Sandwich Inglismaalt armastas võileibu, kuna neid oli lihtne valmistada, lihtne süüa ning kahe tüki imehea leiva või saia vahele võis panna kõike mille järele hing ihaldas.
Võis teha kahe-, kolme- või neljakordseid võileibasid, võis teha magusaid ja soolaseid. Võileiva tegemisel on piiranguks vaid kujutlusvõime!
Kas trumpad Silveri üle?
Kommentaarid