Restoranide Alexander ja Neh peakokk Peeter Pihel (vasakul) püüab palli ära lüüa restorani Wicca koka eest. Foto: Arno Saar
Inimesed
16. september 2013, 00:00

Eesti tipprestoranide jalgpallurid kogusid heategevuseks üle 2000 euro (3)

Eesti kokad mängisid pühapäeval juba kolmandat aastat järjest jalgpalli. Nii nagu varem, oli selgi korral eemärk heategevus. Hiiumaa väikesele põhikoolile koguti kopsakas summa köögi uuendamiseks.

Sügiskuu teisel pühapäeval on ilm ebaharilikult suvine. Vaid mõni üksik kollane leht Snelli staadioni ümber vihjas saabuvale sügisele. Staadionilt kostab hõikeid ja peagi kõlab esimese alagrupi esimese kohtumise avavile. Mäng algab hoogsalt, aga tavapärase 90 minuti asemel selgub võitja vaid kümmekonna minutiga ja turniir jätkub tempokalt.

Chefs Cup 2013 tõi pallimurule Eesti paremate restoranide kokad, et üheskoos aidata uuendada järjekordse Eesti koolisöökla seadmeparki ning ühtlasi selgitada välja ka Eesti restoranide jalgpallimeister.

Seni on turniiril korraldatud heategevusloterii lubanud oma kööki täiendada Rosma ja Kihnu koolil, eile mõeldi Hiiumaa Lauka põhikoolile. Väikekooli sai abistada ka iga pealtvaataja, lunastades

loteriipileti.

Sõbraliku jalkalahingu peakorraldaja Peeter Piheli sõnul soovib aasta-aastalt üha rohkem restoranirahvast pottide ja pannide tagant vahelduseks jalgpallimurule joosta. Tänavu osales turniiril juba 15 võist-konda. Turniiri väisas ka külalistiim Lätist, Riia restoran Vincents.

Finaali jäid vastamisi restoranid Horisont ja Cru. Pingeline mäng lahendati lõpuks penaltitega ning lõppseisuks jäi 2:0 Swiss?teli 30. korruse kokkade kasuks.

Lätlased alagruppidest kaugemale ei jõudnud ning eelmise aasta võitja, restoran Alexander, jäi sel korral neljandaks.

Lauka põhikoolil tasub aga rõõmustada. Nende koolisöökla köök saab üle 2000 euro tehnika uuendamiseks, kihnlased pidid eelmisel aastal viiesaja euro võrra kasinama summaga leppima.

Peagi istuvad Lauka kooli kokatädid Peeter Piheliga maha ja mõtlevad koos välja, mida köögis kõige enam vaja läheb.