Foto: Viljar Voog (kaader videost)
Toiduuudised
10. märts 2012, 09:02

Õlut on keeruline pakkuda

"Õlle serveerimine võib olla keerulisem kui veini serveerimine. Veini serveerimine on väga lihtne – võtan punni maha ja hakkan valama. Aga näiteks nisuõlle puhul pean ma teadma, et enne on vaja teha üks liigutus," seletab Kristjan Peäske.

Nisuõllepudel tuleb enne õlle väljavalamist korra aeglaselt pahupidi keerata, et seistes põhja vajunud vilja maitse ülejäänud joogiga taas seguneks. Nisuõlu peab serveerides olema kergelt hägune.

Risti vastupidi tuleb toimida elus õlle ehk pastöörimata ja kurnamata õllega, sest sadestunud pärm peabki pudeli põhja jääma. Peäske ei soovita põhja üldse välja valada. Elus õlut serveeritakse väga rohke vahuga.