Toiduuudised
8. oktoober 2011, 09:13

Valmista ise müslibatoone!

Isetehtud müslibatoon on päris kindlasti tervislikum kui poetoode, on veendunud tartlanna Sille Vadi.

Seepärast soovitab ta neid ise valmistada. Põhimõtteliselt võib tema kinnitusel sarnaseid asju teha ükskõik millistest meelepärastest helvestest, seemnetest, pähklitest.

Müslibatoonid

Vaja läheb: 2,5 dl kaerahelbeid, 2,5 dl kookoshelbeid, 0,5 dl seesamiseemneid, 1,5 dl päevalilleseemneid, 1,25 dl kõrvitsaseemneid, 2,5 dl kuivatatud jõhvikaid, 0,5 dl linaseemneid, 100 g võid, 1,25 dl mett, 0,25 dl pruuni suhkrut.

Valmistamine: kuumuta kaerahelbeid, kookoshelbeid, seesamiseemneid, päevalille-, kõrvitsa- ja linaseemneid kuival pannil keskmisel kuumusel, kuni need muutuvad kuldseks. Jälgi, et kõrbema ei läheks. Kalla teise nõusse ning sega juurde jõhvikad. Kuumuta pannil võid ja suhkrut, kuni suhkur sulab. Vähenda kuumust ning kuumuta veel umbes 5 minutit. Kalla seemnesegu peale, lisa ka vedel mesi ning sega hästi läbi. Kata kandiline vorm küpsetuspaberiga ning suru segu sinna tihedalt ja ühtlaselt. Lase jahtuda ning lõika tükkideks. Säilivad õhukindlas karbis nädala.

Lisada võib ka paisutatud riisi ning ökopoodides müügil olevat paisutatud otra ja sidujana kasutada lisaks võile, meele ja suhkrule ka šokolaadi.

Allikas: toidutegu.wordpress.com

Müslibatoonid kondenspiimaga

Vaja läheb: 4 dl kaerahelbeid (mitte kiirkaerahelbed), 50 g seesamiseemneid, 50 g päevalilleseemneid, 50 g pähkleid, mandleid, 50 g kuivatatud vaarikaid, 50 g rosinaid, 1 purk magusat kondenspiima.

Valmistamine: pähklid ja rosinad hakkida, lisada ülejäänud ained. Ahjuplaat katta küpsetuspaberiga ja valada mass plaadile. Ajada ühtlaselt laiali (mul tuli sellest kogusest umbes kolmveerand ahjuplaaditäit). Küpsetada 150kraadises ahjus 40–50 minutit. Lõigata sobivateks ruutudeks, hoida kinnises nõus.

Allikas: http://kairit99.blogspot.com