Toiduuudised
17. juuli 2010, 09:00

Miks inimesed sibulat ei armasta?

Halb mälestus lapsepõlvest (? la enne lauast ei tõuse, kui taldrik on tühjaks söödud või et sibula peab alati ära sööma).

Sibul on ravimisega vastikuks tehtud (vanasti anti kurguvalu puhul lapsele segu kuumast piimast, meest ja pliidiraual küpsetatud sibulast, küpsetatud sibulat mähiti ka ümber kaela).

Pole harjumust (juba minu ema ei armastanud sibulat ja mina olen oma ema tütar).

Kurb kogemus külaskäigust (südasuvel pakuti kaks päeva vana kartulisalatit, millesse oli sibul sisse segatud).

Halb üllatus (avastati ohtralt toorest mugulsibulat toidust, kus seda olema ei peaks – piima-köögiviljasupist, omletist, kartulipudrust, munavõist).

Halva hingeõhu kartus (sööks, aga pärast seda ei saa pool päeva inimestega suhelda ega kallimat suudelda).

Lihtsalt sibula maitse ja lõhn ei meeldi. Punkt.

Allikas: loo autori küsitlus tuttavate hulgas

Kuidas häirivast hingeõhust vabaneda

Sibulat tuleks süüa söögikorra alguses.

Sibulast tekkivast häirivast hingeõhust saate lahti, kui sööte peale tüki šokolaadi.

Halvast hingeõhust päästab samuti kohvi, tee, piima jms joomine ning maitsetaimede söömine.