Toiduuudised
17. juuli 2010, 09:00

Süütud sibulatoidud

Sibulasupp lihapallidega

Vaja läheb: 1 kg sibulaid, 3 sl õli, 250 g frikadelle või omatehtud hakklihapalle, 8 dl vett + 2 Knorri kalkuniköögiviljaleemekuubikut, purustatud musta pipart

Valmistamine: Poolita sibulad pikisuunas ja lõika õhukesteks poolrõngasteks. Hauta õli ja 3 sl vee segus madalal kuumusel pehmeks kuldkollaseks. Hoia lihapalle keevas vees 1 minut, tõsta vahukulbiga teise keedunõu põhja, kalla peale sibulahautis. Lisa 8 dl veest ja puljongikuubikutest keedetud leem, lisa ja hoia lihapalle vaevu keevana 20 minutit tulel. Maitsesta pipraga. Serveerimisel paku juurde riivjuustuga kaetud äsjaröstitud saiaviile.

Allikas: Maire Suitsu "Säästlikult ja suupäraselt", Varrak 2009

Sibula-õunahautis

Vaja läheb: 4–5 suurt haput õuna, 4 suurt sibulat, ahjuvormi määrimiseks margariini, 1 tl soola, 2 tl fariinsuhkrut, 1 tl kuivatatud tüümiani, 3 sl sulatatud võid

Valmistamine: Koori õunad ja eemalda seemnekoda, lõika viljaliha sektoriteks. Koori sibulad, poolita pikisuunas ja lõika viiludeks. Lao ained margariiniga määritud ahjuvormi ridadena, pannes vaheldumisi õuna ja sibulat, riputa vahele ja peale maitseained. Kalla vormi 1 dl vett, nirista roa pind üle sulavõiga, kata fooliumiga ja küpseta ahjurestil 175 kraadi juures 40–45 minutit. Serveeri sea- või lambaprae juurde.

Allikas: Maire Suitsu "Suur õunaraamat", Varrak 2009