Toiduuudised
6. veebruar 2010, 08:54

Värviline vokk

See vokk ei ole just kõige hooajalisem söök, aga öelge mulle palun, mis on praegu hooajaline? Eesti hooajaline? Hernesupp? Seapraad? Vastlakukkel? Ma ei tea. Mu meelest ei ole praegu midagi hooajas, parandage mind, kui eksin.

Mida värvilisem kõhutäis, seda rohkem naudingut ka silmale. Ja värvivitamiin ei lähe meist kellestki mööda, kui praeguseid nukraid ilmatoone arvestada. Retsept adapteeritud raamatust «Vokiroad».

Vaja läheb: 200 g lahjat sealiha, 1 sl maisiõli, 1 küps mango, 1 punane paprika, 2 porgandit, 1 sibul, mõned õisikud spargelkapsast, 100 g kõrvitsat, 2 tomatit või pool purki purustatud tomateid, 0,5 tl suhkrut, karrit, kurkumit, tšillit, soola.

Valmistamine: Aja vokkpannil õli kuumaks. Sega õlisse maitseained ja kuumuta veidi. Puista pannile kuubikuteks lõigatud liha ja voki kõrgel kuumusel paar minutit. Lõika kõik köögiviljad enam-vähem ühesuurusteks tükkideks. Lisa sibul, porgand, paprika, spargelkapsas ja kõrvits. Voki paar minutit. Nüüd on tomatite kord ja siis veidi suhkrut. Nüüd sega ja maitsesta soolaga. Lase haududa veel veidi ja lisa viimasena mangotükid. Kuumuta ja serveeri kohe.