Toiduuudised
27. oktoober 2007, 00:00

Toidumessil saab maitsta Euroopa tippkokkade roogi

Et messikülastajad ei peaks vaid vesise suuga pealt vaatama, kuidas Global Chef Challenge’i (tegemist on ülemaailmse individuaalse kokkade võistlusega) Põhja-Euroopa eelvõistlustel Tallinnas gurmeeroad sünnivad ja kohtunike kõhtu kaovad, on võimalik kõigil neid ka ise proovida.

Selleks, et soovija saaks proovida 13 võistleva riigi meisterkoka suupisteid, on 1.–3. novembrini Piritale rajatud restoran Magus Puu.

Selleks pakkus iga kokk välja retsepti, mis tema maad ja mõtteviisi kõige paremini iseloomustab ning nende põhjal valmistavad restorani Bonaparte kokad oma peakoka Artur Ovchinnikovi juhtimisel võimalikult originaalilähedased suupisted.

«Eks nad veidi meie moodi tehtud ole,» tunnistas Ovchinnikov menüü esitlusel, et praade suupisteteks pressida ja Eesti oludes haruldast toorainet hankida polnud just kerge.

Kogenud gurmaanid see-eest teadsid kinnitada, et krõbeda koorikuga Welshi lamba kotlet neeruraguu, singi-kartulikoogi, seesamiga glaseeritud porgandite, savoy kapsa ja punasesõstrakastmega maitsevat Bonaparte kokkade esituses Walesis söödud originaalist isegi paremini.

Kui lunastate 650kroonise pileti, saate soojadest roogadest lisaks eelnimetatule proovida ka pruunistatud tuvirinda kuskussi, ananassi-paparikachutney ja karrivinegretiga; röstitud kammkarpi tomatite confit’, lillkapsapüree ja vanillivõiga ning kammkarpi maapähklitega röstitud vasika harknäärme ja lillkapsapüree ning mandlivahuga. Esimene neist retseptidest pärineb Šotimaa, teine Iirimaa ja kolmas Inglismaa võistlejalt. Lisaks kuulub menüüsse neli mitte vähem põneva nimega eel- ja viis magusrooga. Kes aga tahab suupistete kõrvale ka uusi veine nautida, peab 200 krooni võrra enam rahakotti kergendama.

Eestit esindab Põhja-Euroopa tippkokkade jõukatsumisel Dmitri Rooz õllerestoranist Beer House ja tema poolt on menüüs meloniravioolid ingveri- ja vanillimaitselise kitsejuustuga.