PRONKSMEDAL: Krüsanteemid pohla-vasabimarmelaadiga forellil.Foto: Erakogu
Toiduuudised
21. oktoober 2006, 00:00

Krüsanteemid piduroal tõid Eesti kokale medalid (1)

Moskvast kõrgetasemeliselt kokkade võistluselt «International Kremlin Cup» tõi ainsa Eesti esindajana osalenud Dmitri Rooz koju hõbe- ja pronksmedali. «Ma läksingi võidu järele, mitte osalema,» ütleb restorani-õlletehase Beer House peakokk.

Võistlusest võttis osa 17 riiki ja võistlejaid oli üle 250. Rahvusvaheline žürii hindas Dmitri Roozi roogasid medaliga kahes kategoorias. Hõbeda sai kokk moodsa köögi ning pronksi kalaroa kategoorias.

Dmitri Rooz räägib, et moodsa köögi hõrgutist oli aega valmistada 40 minutit, lisaks anti võistlejatele 10 minutit ettevalmistusaega. Umbes tund oli ette nähtud kalaroa tegemiseks, kuid Rooz alustas sellega enda sõnul juba hotellis. Nimelt kaunistasid kalarooga krüsanteemid, ja nende külgeliimimine võttis hea hulga aega.

Rooz ei salga, et Moskvas oli raske. «Rahvamass oli väga suur, väga palju oli pealtvaatajaid ja pidev sebimine käis.» Muret tegid talle ka ummikud. «Hotellist sõitsime messile kolm tundi, kuigi oleks pidanud kuluma 40 minutit. Hiljaks aga ei tohtinud jääda – võit tuli ju ära tuua!»

Dmitri hindab kõrgelt sakslasi, kes viisid koju mitu kuldmedalit. Ülejäänud võistlejad olid kokad Venemaalt, Ukrainast, Leedust, Lätist, Kasahstanist, Iisraelist, Bulgaariast, Koreast, Hiinast, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Itaaliast, Serbiast, Rumeeniast, Maltalt ja Mordvast.

Dmitri Rooz tahab niisugustest oskuseproovidest osa võtta ka edaspidi. Küll aga tuleks järgmine kord tema arvates kindlasti kokku panna Eesti esindusvõistkond. «Kuld tuleb koju tuua!» ütleb Dmitri.