Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
9. juuni 2023, 11:09

NÄDALA MAIUS | Etoni segadik maasikate ja rabarberiga

Kreemine maius maitseb lahedalt hapuka rabarberi ja magusate maasikatega. Besee tasub varem valmis teha, aga selle võib ka poest osta. Siis läheb magustoidu valmistamine oluliselt kiiremini. Magustoidu võib valmistada portsjonitena pokaalidesse või ühte suurde kaussi.

Valmistamise aeg
40 minutit + 30 minutit külmkapis + 3 tundi ahjus
Kogus
6 portsjonit
Besee
  1. 2 munavalget
  2. 1,5 dl suhkrut
  3. 1 tl sidrunimahla
  1. Kuumuta ahi 120 kraadini. Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur ja seejärel sidrunimahl. Vahusta tugevaks vahuks. Laota ühtlane kiht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

  2. Küpseta 1 tund, seejärel lülita ahi välja, ava ukse ja lase veel 2 tundi kuivada. Murra tükkideks.

Rabarber
  1. 200 g rabarberit
  2. 1 apelsini mahl ja riivitud koor
  3. 0,5 sidruni mahl ja riivitud koor
  4. 1 dl tuhksuhkrut
  5. 1 dl valget veini
  1. Viiluta rababer. Pane kastrulisse, lisa apelsini- ja sidrunikoor,-mahlad ning suhkur. Kalla peale vein ja hauta kuni rabarber on pehme ja vedeliku kogus vähenenud. Lase jahtuda.

Valge šokolaadi-toojuustukreem
  1. 200 g valget šokolaadi
  2. 4 dl vahukoort
  3. 200 g toorjuustu
  4. 300 g maasikaid
  1. Kreemi  jaoks pane tükeldatud šokolaad kaussi. Kuumuta 2 dl vahukoort peaaegu keemiseni, vala šokolaaditükkidele ja jäta 5 minutiks seisma, seejärel sega ühtlaseks massiks. Pane vähemalt 30 minutiks külmkappi.

  2. Mikserda toorjuust ja šokolaadi-kooresegu kohevaks. Lisa ülejäänud vahukoor ja mikserda vahule.

Valmistamine
  1. Lõika maasikad tükkideks.

  2. Jaga pokaalidesse maasikad, rabarber ja tükeldatud besee. Tõsta peale kreem ja kalla ka rabarberist eraldunud siirupi. Korda samu kihte veelkord. Kaunista maasikate ja pipramündioksaga. Hoia serveerimiseni külmkapis.