Foto: Kollaaž (Jaan Heinmaa, Ragne Värk)
Toiduuudised
27. mai 2023, 08:10

Säästujuht: grilliõhtu lõpetuseks arbuusipitsa, argipäeva lõunaks hakkliha-kapsaroog

Kas ka sina oled postkastis toidupoodide sooduspakkumiste lehti vaadates ohanud, et keegi võiks aidata välja raalida neist soodsaima? Toidutare ja Kliendilehed.ee tulevad siinkohal appi. Oleme sinu jaoks välja otsinud, milline võiks pakkumisi arvestades olla lähiajal sulle odavaim pood ning millised kaks maitsvat toitu jõuaksid kampaaniahindu kasutades lauale tavapärasest märksa soodsamalt.

Vaata pakkumisi www.kliendilehed.ee

Kui keldris talv läbi konutanud köögivilja asemel saab kasutada värskeid kapsaid ja porgandeid, tuleb ka kõige argisem roog hoopis maitsvam. Kasvõi vana kooli klassika - värske kapsa ja hakkliha hautis. Kui sinna lisada ka odratangu, jääb roog toitvam, kuid haudub valmis ka aeglasemalt, aga hiljemalt 40 minuti pärast peaks ka siis sööma saama asuda.

Hakkliha ja odratangudega kapsahautise retsepti vaata SIIT

Foto: Jaan heinmaa

Hautises vajalikku värsket kapsast tasub võtta Maxima keti kauplustest, kus kilo kapsast maksab 1,09 eurot. Ja kes arvab, et hautise kõrvale kuluks ära ka kartul, siis kampaaniahinnaga leiab sealt ka Laheotsa Madeira kartulit (2-kilose koti eest küsitakse 1,79 eurot).

Kõige soodsama hakkliha leiab Selveri poodidest, kus kilone pakk Maks&Mooritsa seahakkliha maksab eurot 4,49 eurot. Meie kauplustes küsitakse 500 g Maks&Mooritsa seahakkliha eest 2,69 eurot (kilo hind 5,38 eurot).

Maxima poodidest saab 450 g paki Well Done sea- ja veisehakkliha kätte 2,30 euroga (kilo hind 5,30 eurot) ja Coopi poodids maksab 600 g karp Rakvere kodust hakkliha 4,49 eurot (kilo hind 7,48 eurot). Selveris küsitakse 300 g paki Fitness broileririnnafilee hakkliha eest 2,89 eurot (kilo hind 9,63 eurot) ja 400 g paki Mahe rohumaaveise hakkliha eest 3,99 eurot (kilo hind 9,98 eurot).

Mõnus amps, mis sobib hästi toidukorra lõpetamiseks, on arbuusipitsa. See on laste suur lemmik – neile meeldib seda nii valmistada kui ka süüa.

Arbuusipitsa retsepti vaata SIIT

Foto: Ragne Värk

Pilkupüüdev magus amps grilliõhtu lõpetuseks valmib vaid kümne minutiga, kui vajalikud komponendid kodus olemas.

Arbuusi leiab kampaaniahinnaga neljast poest. Rimi poodides maksab kilo arbuusi 1,09 eurot, Maxima kauplustes 1,19 eurot, Grossi poodides küsitakse kilost 1,28 eurot ja Selveri poodides 1,99 eurot. Tavahinnaga võrreldes lubab see säästa 20-45%.

Pitsale võib panna endale meelepäraseid marju ja kes tahaks kasutada mustikaid, siis Maxima kauplustes maksab 400 g tops mustikaid 3,59 eurot. Rimi kauplustes küsitakse 250 g karbi vaarikate-mustikate eest 3,39 eurot ja 500 g viinamarjade mix maksab seal 2,19 eurot. Maxima poodidest saab kilo valgeid viinamarju kätte 1,39 euroga. Pitsale võiks passida ka mõned kuubikud valget melonit - Lidli kauplustes maksab meloni kilo 2,49 eurot. Küllap ka ülejäänud melon süüakse rõõmuga ära.

Uus hinnainfo jõuab Toidutare veebi juba kolmapäeval ehk 31. mail ja järgmisi Säästujuhi retsepte koos poodlemissoovitustega vaata järgmisel laupäeval ehk 3. juunil www.kliendilehed.ee