Foto: Kollaaž (Kenno Soo, Martin Ahven)
Toiduuudised
22. mai 2023, 21:45

Algas Mulgimaa maitsete aasta

Nädalavahetusel kuulutati Abja-Paluoja pargis välja Mulgimaa maitsete aasta. Mulkide toidulaud on ajalooline ja rikkalik, pakkudes traditsioonilisi maitseid ning uusi põnevaid tooteid. Seetõttu on ka aasta tunnuslause „Mulgi süük – uus ja vana ütenkuun“.

Mulgimaa toidukultuurile mõeldes meenuvad kõigile tuttavad toidud – Mulgi puder, Mulgi kapsad ja Mulgi korp. „Kevadel esitati Mulgi puder UNESCO vaimse kultuuripärandi nimistusse kandmiseks. Hoiame pöialt, et protsess kulgeks edukalt, sest otsus nimekirja kandmise kohta tehakse alles järgmisel aastal,“ ütles toidupiirkonna traditsioonilist rändkahvlit üle andes regionaalminister Madis Kallas.  
„Tänapäevased põnevad Mulgimaa tooted on näiteks Süü Ää mahenäksid, teeseenejook, teepärlid või Pajumäe talu piimatooted," lisas toidupiirkonna projektijuht Leana Liivson.

Maaeluministeerium valis Eesti eri paikade köögi ja kohaliku toidukultuuri väärtustamiseks seitse aastat tagasi esimest korda välja ühe meie toidu piirkonna ja kuulutas välja selle maitsete aasta.

OHTULEHT.EE