Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
26. mai 2023, 12:55

NÄDALA KOOK | Põhjata rabarberikook

Lihtsamast lihtsamalt valmiv kook! Siin pole vaja eraldi täidist ega põhja valmistada, sest viimast lihtsalt pole. Ka on selles koogis vähem jahu, kui tavaliselt. Kook maitseb parim ahjusoojana.

Valmistamise aeg
15 minutit + 35-40 minutit ahjus
Koostisosad
  1. 120 g võid + vormi määrimiseks
  2. 400 g rabarberit
  3. 4 muna
  4. 2,5 dl piima
  5. 2 dl suhkrut
  6. 1,25 dl nisujahu
  7. näpuotsaga soola
  8. 1 tl vanilliekstrakti
  9. 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 180 kraadini.

  2. Määri koogivorm korralikult võiga. Sulata ülejäänud või ja lase veidi jahtuda.

  3. Lõika rabarberivarred õhukesteks 5 mm viiludeks ja laota need ühtlaselt võiga määritud vormi.

  4. Mikserda munad ja suhkur kohevaks. Lisa piim, jahu, küpsetuspulber, sool, vanilliekstrakt ja muskaatpähkel ning mikserda ühtlaseks.  Sega hulka veidi jahtunud sulavõi.

  5. Vala tainas pirukavormi rabarberitele. Küpseta 35–40 minutit, kuni kook pealt on kenasti pruunistunud.

  6. Serveeri ahjusoojana või toatemperatuuril, soovi korral jäätise või vahukoorega.

  7. Kogus 10 tk