Foto: Jaan Heinmaa
Aasia köök
20. mai 2023, 11:17

MIDAGI MAITSVAT | Värsked kevadrullid seente ja suitsukanaga

Millal veel kevadrulle valmistada, kui mitte nüüd kevadel. Värsked kevadrullid on tervislikud –täidetud hulga värskete ja vitamiinidest pungil olevate ürtide ning köögiviljadega, maitserohked ja samas kalorivaesed. Kevadrullide valmistamine on väga mõnus tegevus, mida võib teha kogu perega või koos sõpradega. Oluline on rulle serveerimiseni niiske majapidamispaberi või rätiku all hoida, et need ei kuivaks.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 75 g shiitake seeni
  2. 0,5 sl õli
  3. 90 g riisinuudleid
  4. 30 g spinatit
  5. 2 väikest kurki
  6. 0,5 punast paprikat
  7. 1 porgand
  8. 1 dl koriandrilehti
  9. 12 ümmargust riisipaberilehte
  10. 1 suitsutatud kanafilee
  11. erveerimiseks magusat tšillikastet
Dipikaste
  1. 3 sl hoisin kastet
  2. 1 tl pruuni suhkrut
  3. 2 tl vett
  4. 2 tl laimimahla
Valmistamine
  1. Viiluta seened ja prae õlis pehmeks, maitsesta soolaga. Valmista ette köögiviljad ja kana – lõika spinatilehed, kurk, paprika ja porgandid peeneteks ribadeks, haki koriander jämedalt. Lõika kana ribadeks.

  2. Valmista nuudlid. Lase vesi kastrulis keema, lülita pliit välja ja pane nuudlid 5-7 minutiks vette. Seejärel nõruta sõelal ja loputa külma veega. Lõika lühemateks juppideks.

  3. Sega kokku dipikastme ained.

  4. Pane kevadrullid kokku ükshaaval. Täida kauss ( riisipaberist laiem) kuuma veega. Kasta üks riisipaberi leht  umbes 10-15 sekundiks või kuni see on pehmenenud,  vette. Aseta kergelt märjale lõikelauale.

  5. Tõsta lehe ühele poolele seened, spinat, nuudlid, kana, köögiviljad ja koriander.

  6. Keera paber rulli, kui oled jõudnud selle tegevusega umbes keskkohani, siis keera mõlemalt poolt küljed peale. Siis jätka rullimist. Keera rull üsna tihedalt kokku.

  7. Tõsta valmis rullid serveerimisvaagnale ja kata niiske köögirätiku või majapidamispaberiga, et need ära ei kuivaks. Et sisu paremini näha oleks, lõika diagonaalis pooleks. Serveeri dipikastmega või /ja magusa tšillikastmega.