Foto: Jaan Heinmaa
Aasia köök
22. mai 2023, 14:40

VEIDI SÄRTSU ARGIPÄEVA | Vürtsine kreveti ramen

Lihtsalt valmivas supis on nii nuudleid, erinevaid köögivilju, seeni kui ka hõrke krevette. Supi valmistamiseks võib kasutada erinevaid puljongeid, mis rohkem meeldib. Leem on õrnalt vürtsikas, kes aga tulisemat maitset soovib, peaks lisama rohkem sriracha kastet. Supisse võib panna ka keedetud krevette, neid pole praadida vaja, vaid võib lihtsalt leemes läbi kuumutada.

Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
2 portsjonit
Koostisosad
  1. 75 g kapsast
  2. 50 g porgandit
  3. 50 g punast paprikat
  4. 2 sl oliiviõli
  5. 150 g keskmise suurusega tooreid kooritud krevette
  6. 1 küüslauguküüs
  7. 0,5 tl riivitud ingverit
  8. 5 dl kana-, köögvilja- või mereannipuljongit
  9. 1 sl sojakastet
  10. 1 tl pruuni suhkrut
  11. 0,5 laimi mahl
  12. 0,5 sl sriracha kastet
  13. 30 g spinatit
  14. 2 rohelise sibula vart
  15. 90 g ramen nuudleid
  16. koriandrilehti
Valmistamine
  1. Lõika kapsas, porgand ja paprika peenikesteks ribadeks või riivi jämeda riiviga.

  2. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel  1 sl oliiviõli. Lisa krevetid, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta 1-2 minutit mõlemalt poolt või kuni need on tihked ja roosad. Tõsta kõrvale. ( Keedetud krevette pole kuumutada vaja, vaid võib kohe supisse panna ja seal läbi kuumutada).

  3. Kuumuta poti põhjas keskmisel kuumusel 1 sl oliiviõli. Lisa porgand, kapsas ja paprika ning prae 2-3 minutit, lisa küüslauk ja ingver, prae veel minut. Lisa puljong, sojakaste, pruun suhkur, laimimahl ja sriracha ning sega ühtlaseks. Kuumuta kiiresti keemiseni ja lase seejärel 7-8 minutit podiseda.

  4. Sega hulka hakitud spinat ja roheline sibul. Pane puljongisse ramen-nuudlid ja keeda veel 2-3 minutit. Tõsta kaussidesse, lisa krevetid ja serveeri koriandrilehtedega.