Singi ja spargliga täidetud pannkoogid on üle küpsetatud juustuse beschamel kastme ja riivjuustuga eriti mahlakad ja lausa kreemised. Koos värske salatiga on see võrratu toekas roog! Koogid võib varem valmis küpsetada ja siis kaetuna ootele jätta.
- 20 sparglit
- 10 viilu sinki
- 30 g riivitud kõva juustu (nt parmesani)
- 3 dl piima
- 1,5 dl nisujahu
- 0,25 tl soola
- 1 tl suhkrut
- 2 muna
- 50 g sulatatud võid
- õli praadimiseks
Pannkoogitaina valmistamiseks mõõda jahu ja sool saumikseri või blenderi kannu. Lisa suhkur, munad, piim ja sulavõi. Töötle ühtlaseks tainaks, või klopi käsitsi. Lase umbes 30 minutit toatemperatuuril seista.
- 1 väike sibul
- 4 nelgitera
- 6 dl piima
- 3 musta terapipart
- 3 loorberilehte
- 50 g võid
- 1,5 sl nisujahu
- 0,5 dl köögikoort
- 2 dl riivitud cheddar juustu
- värskelt riivitud muskaatpähklit
- soola
- musta pipart
Kastme jaoks koori sibul ja lõika sektoriteks, torka igasse tükisse 1 nelgitera ja pane kastrulisse koos piima, pipraterade ja loorberilehtedega. Kuumuta keemiseni, tõsta tulelt ja jäta koos tainaga 30 minutiks seisma.
Prae pannil õlis õhukesed pannkoogid mõlemalt poolt kuldseks.
Murra sparglitel puitunud varreotsad ära. Tõsta spargel 3 minutiks keevasse soolaga maitsestatud vette, seejärel nõruta ja jahuta külma vee all. Kuivata majapidamispaberiga.
Lase piim uuesti keema tõusta, kurna ja viska sõelale jäänud maitseained ära. Sulata või poti põhjas, sega hulka jahu ja kuumuta 1-2 minutit segades. Sega vähehaaval juurde kuum piim, lase keema tõusta ja lase tasasel tulel 7-8 minutit aeg-ajalt segades vaikselt podiseda, kuni kaste on paksenenud. Tõsta pliidilt ära, sega juurde koor ja 1 dl riivjuustu, maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga.
Kuumuta ahi grillreziimil või ülevalt kuumutusega 230 kraadini. Aseta igale pannkoogile singiviil ja sellele 2-3 sparglit. Lao pannkoogid kõrvuti võiga määritud ahjuvormi.
Kalla pannkookidele kaste ja puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta grilli all või ahju ülaosas mõni minut kuni juust on pruunistunud
Kommentaarid (0)