KEVADISELT HÕRK | Ürdine juustu-suvikõrvitsapirukas spargliga
Kihiline krõbe tainas ürdise juustukatte, suvikõrvitsa ja spargliga maitseb kevadiselt. Muidugi võib retseptis nimetatud ürtide asemel kasutada muid lehti või kevadel tärkavat söödavat umbrohtu. Karulaugupesto annab hea küüslauguse meki, aga pirukale võib panna ka basiiliku või muu ürdi pestot.
- 1 sl hakitud aed-harakputke
- 1 sl hakitud peterselli
- 1 dl hapukoort
- 3 munakollast
- 1,5 dl riivitud cheddar juustu
- 6 rohelise sibula vart
- 30 g võid
- 400 g lehttainast
- jahu rullimiseks
- 200 g sparglit
- 200 g suvikõrvitsat
- 4 sl rohelist pestot (nt karulaugupestot)
- võrseid ja rohelist sibulat serveerimiseks
Kuumuta ahi 200°C-ni ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Sega kausis hakitud aed-harakputk ja petersell, hapukoor, 2 munakollast ja 0,75 dl riivjuustu.
Haki roheline sibul. Hauta pannil võis 4-5 minutit, kuni see on pehme. Jahuta veidi ja lisa seejärel juustusegule.
Rulli tainas kergelt jahusel pinnal 35 cm x 40 cm ristkülikuks. Tõsta ahjuplaadile, pane peale teine küpsetuspaber ja siis teine küpsetusplaat. Nii ei kerki tainas kohevaks, vaid jääb mõnusalt õhuke, kihiline ja krõbe.
Küpseta 15-20 minutit või kuni tainas on kuldne. Eemalda ülemine plaat ja paber ning küpseta veel 5 minutit, kuni põhi on krõbe ja kuiv. Lase veidi jahtuda.
Vahepeal lõika spargel ja suvikõrvits pikuti õhukesteks viiludeks mandoliinriivi, juustunoa või juurviljakoorijaga. Tõsta 10-15 sekundiks keeva vette, et viilud pehmeneksid. Seejärel kurna ja kalla üle jääkülma veega.
Määri pool juustusegust põhjale, jättes servadest 1 cm vabaks, seejärel pane vaba käega peale spargel ja suvikõrvits. Tõsta peale ülejäänud juustusegu, seejärel puista peale ülejäänud 0,75 dl riivjuustu.
Klopi järelejäänud munakollane kergelt lahti ja pintselda sellega piruka servad. Küpseta 10 minutit või kuni juust on sulanud, serveeri hakitud rohelise sibula ja võrsetega.
Kogus 12 tk
Kommentaarid (0)