Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
1. juuni 2023, 13:40

VÕRRATUD! Kaneelised kaerahelbepallid

Nagu pisikesed kaneelisaiakesed on need pallid. Lihtne valmistada ja külmast võtta, kui magusaisu peale tuleb või külalisele kohvikõrvast vaja. Hoia pallikesi kindlasti külmkapis, sest nii koostises olev või kui katteks kasutatud piimašokolaad muutuvad soojas toas liiga pehmeks. Sobivad ka sügavkülmutamiseks. Marjapurule lisaks võid pallikesi veeretada ka pärlsuhkrus või kvaliteetses kakaos või piirduda ainult sulašokolaadi kastmisega.

Valmistamise aeg
60 minutit
Koostisosad
  1. 175 g toasooja võid
  2. 3 dl kaerahelbeid (mitte väga jämedaid)
  3. 1 dl pruuni suhkrut
  4. 1 tl vanillisuhkrut
  5. 3 tl jahvatatud kaneeli
  6. 1 tl kardemoni
  7. 150 g piimašokolaadi
  8. 1 pk (15 g) külmkuivatatud vaarikaid
Valmistamine
  1. Lisa pehme või hulka kaerahelbed, mõlemad suhkrud, kaneel ja kardemon ning sega tainaks. Vormi tainast umbes 24 pallikest, tõsta pooleks tunniks külmkappi tahenema.

  2. Sulata šokolaad. Purusta külmkuivatatud vaarikad peenikeseks puruks.

  3. Veereta pallike sulašokolaadis, torka puidust hambatiku otsa ja veereta siis marjapurus. Tee samamoodi kõigi pallikestega. Tõsta külmkappi hanguma. Säilita külmkapis kaanega karbis.

  4. kogus 24 tk