Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
19. mai 2023, 13:39

NÄDALA KOOK | Rabarberivorm õhulise võibiskviidiga (1)

Mahlane rabarberipõhi ja õhuline pehme võibiskviit katteks on kooslus, mis maitseb oivaliselt, eriti kui serveerida juurde vanillijäätist või -kastet.

Valmistamise aeg
25 minutit + 55 minutit ahjus
Kogus
6 portsjonit
Rabarberid
  1. 1 kg rabarberit
  2. 2 dl suhkrut
  3. 2 tl vanillisuhkrut
  4. 2 sl kartulitärklist
Valmistamine
  1. Puhasta rabarberid ja lõika umbes 2-3 cm tükkideks. Sega kausis suhkrud ja tärklis ning sega rabarberitükkidega läbi. Jäta 10-15 minutiks seisma, sega aeg-ajalt. Vala rabarber võiga määritud ahjuvormi (u 2 l) ja küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.

Võibiskviit
  1. 120 g toasooja võid
  2. 1 dl suhkrut
  3. 2 muna
  4. 2,5 dl jahu
  5. näpuotsaga soola
  6. 1 tl vanillisuhkrut
  7. 3 sl piima
  8. tuhksuhkrut pealepuistamiseks
  1. Vahepeal jõuad valmistada võibiskviidi. Vahusta pehme või suhkruga heledaks vahuks, sellise vahu saamiseks pead mikserdama vähemalt 3-4 minutit. Mikserda ükshaaval hulka munad, seejärel lisa 1 sl jahu ja vanillisuhkur. Sõelu vahule ülejäänud jahu ja pisut soola, lisa piim ja sega tainaks. Tee seda väga õrnalt, et tainas ei muutuks sitkeks ja säiliks õhuline strukruur. Kui ka mõni koht jääb vahuseks, siis las jääda, ahjus küpseb kõik nagunii läbi.

  2. Tõsta tainas lusikaga rabarberitele. Kui jääb mõni vahe, siis ära muretse – küpsemise ajal valgub tainas laiali. Küpseta umbes 40 minutit, kuni võibiskviit on peale kenasti kuldpruuniks küpsenud. Puista peale pisut tuhksuhkrut ja serveeri kuumalt. Kõrvale paku külma jäätist või vanillikastet.