Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
6. mai 2023, 11:12

ROOG, MIS SOBILIK KUNINGALE! Luksuslik veisepihv Wellingtoni moodi

Need pihvid on kindel valik, kui otsid ideed pidulikuks lõuna- või õhtusöögiks, näiteks emadepäeval. Tõsi, valmistamiseks varu natuke rohkem aega, aga kui valmistad täidise varem, saad peopäeval pihvid kiiremini ahju küpsema.

Valmistamise aeg
60 minutit + 20 minutit ahjus
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 900 g kondita veisepraadi
  2. soola
  3. pipart
  4. võid ja õli praadimiseks
Valmistamine
  1. Lõika veiselihatükk 6 võrdseks pihviks. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta õli ja võid pannil kõrgel kuumusel ja pruunista pihvid kiirelt üle – mõlemalt küljelt umbes 2 minutit. Kui soovid rohkem läbiküpsenud liha, hauta pihve pärast pruunistamist pannil kaane all umbes 10 minutit. Tõsta pihvid sõelale nõrguma. Lihatükkidest valguv maitsev vedelik hoia alles kastme valmistamiseks.

Täidis
  1. 200 g broilerimaksa
  2. võid praadimiseks
  3. 0,5 tl soola
  4. 0,5 tl purustatud pipart
  5. 2 sl brändit
  6. 230 g pruune šampinjone
  7. 1 sibul
  8. 20 g pehmet võid
  9. 2 sl hakitud värsket tüümiani
  1. Täidise jaoks pruunista borilerimaks kuumas võis kiirelt üle. Maitsesta soola, pipra ja 1-2 sl brändiga, auruta vedelik ära ja tõsta maks pannilt. Tõsta pannile tükeldatud seened, hauta vedelik välja. Haki sibul ja lisa koos võiga pannile seente sekka. Kuumuta, kuni sibul muutub klaasjaks. Lase jahtuda.

  2. Tõsta pruunistatud maks ja praetud seened kaussi kokku ja töötle saumikseriga ühtlaseks seguks. Lisa pehme või, 1 sl brändit ja hakitud tüümian.

Lisaks
  1. 6 lehttaina lehte
  2. 6 tl sinepit
  3. 6 suurt viilu õhukest sinki
  4. 1 muna määrimiseks
  1. Rulli sulanud tainaplaadid kergelt lahti. Määri veisepihvid pealt sinepiga ja jaga maksa-seenetäidis peale, kata õhukese singiviiluga. Mähi iga pihv tainasse nii, et täidisekiht on üleval ja tainaservad jäävad pihvi alla. Määri pealt munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni tainas on kuldpruun.

  2. Paku kõrvale lihaleemest valmistatud ja tüümianiga maitsestatud kastet ja värsket salatit. Kuna liha valmib tainaümbrises, siis roog ei vaja lisaks kartulit, riisi vms lisandit.