Foto: Jaan Heinmaa
Retseptid
8. mai 2023, 11:02

NII MAITSEV! Rohelise kodujuustutäidisega suvikõrvitsarullid

Igatpidi roheline roog, nii seest kui väljast. Sobib hästi lisandiks, aga ka omaette taimseks roaks, mille saab nutikalt kuni küpsetamiseni ka varem ette valmis teha. Kui sa ei jõua või ei viitsi rullidega mässata, siis lao suvikõrvitsaviilud ja täidis vormi kihiti, justnagu lasanje.

Valmistamise aeg
30 minutit + 25 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 700 g noori suvikõrvitsaid
  2. 200 g külmutatud herneid
  3. 400 g kodujuustu
  4. 2 muna
  5. 1 pk (u 70 g) värsket spinatit
  6. 7 sibulavart
  7. 1 dl hakitud piparmünti
  8. suhkrut maitse järgi
  9. soola maitse järgi
  10. pipart maitse järgi
  11. poole sidruni riivitud koor
  12. 100 g riivitud parmesani
Valmistamine
  1. Loputa ja kuivata suvikõrvitsad ning lõika pikisuunas juustuhöövli abiga õhukesteks viiludeks. See osa, mida enam viilutada ei õnnestu, haki peeneks ja kasuta täidises.

  2. Sulata herned, nõruta ja tõsta kaussi. Suru kahvliga kergelt puruks. Nõruta ka kodujuust. Lisa kodujuust ja munad herneste juurde. Haki spinat, sibulavarred ja piparmünt ning lisa kodujuustusegule. Lisa ka hakitud suvikõrvitsajäägid ja sega hoolikalt. Maitsesta suhkru, soola, pipra ja riivitud sidrunikoorega.

  3. Aseta lõikelauale pooleldi üksteise peale 3-4 suvikõrvitsaviilu, tõsta supilusikatäis täidist peale ja keera lühemast küljest alates rulli. Tõsta rullid tihedalt üksteise kõrval võiga määritud ahjuvormi. Kuni siiani võid rullid ette valmistada.

  4. Kuumuta ahi 225 kraadini. Puista rullidele riivitud parmesani ja küpseta umbes 25 minutit. Lase 7-8 minutit tõmmata ja söö soojalt.